Tuottajaduo – Millionaire Men

Musiikin tuottamisesta #Lelu114-päivänä opiskelijoille oli kertomassa rap-musiikkiin erikoistunut tuottajaduo Millionaire Men. Miehet, Juha-Matti Penttinen sekä Ossi Riita ovat tamperelaisia itseoppineita tuottajia, jotka ovat tehneet kappaleita esimerkiksi Spektille, Elastiselle sekä Cheekille.

 

Kaksikko työskentelee Tampereen ytimessä sijaitsevassa studiossa, jonka he ovat itse rakentaneet. Kun itse tekee, saa juuri sellaisen kuin haluaa! Tämä tosin toteutui miehillä vasta kyseisen kolmannen studion kohdalla, mutta nyt tilanne on sitä mitä tällä musiikin tasolla pitääkin. Nykyisin musiikki on miehille jo ansiotyö, ja jatkon kannaltakin tilanne näyttää hyvältä, onhan rap-musiikki selvästi nouseva trendi.

 

Rasti oli monipuolinen, ja toi varmasti uusia näkökulmia opiskelijoiden tietämykseen koko musiikkialasta. Aluksi kaksikko kertoi omat taustansa siitä, kuinka ovat musiikin pariin päätyneet. Kummallakaan ei varsinaista soittotaustaa ole, mutta musiikin säveltäminen ja uuden luominen on aina kiehtonut molempia. Pohjustuksen jälkeen päästiin itse asiaan, eli siihen mitä tuottajan työ oikeasti on. Kaksikko tekee Suomen eri rap-artisteille kappaleita, joihin artistit sitten kirjoittavat tekstinsä. Myös erilaiset äänisuunnitteluun ja mainosten taustamusiikkeihin liittyvät vähemmän työllistävät projektit tuli tunnin aikana käytyä läpi. Opiskelijoita tietysti kiinnosti valtavasti, kuinka alalle voi päästä. Tässä miehet korostivat sitä faktaa, että koulutusta alalle ei varsinaisesti ole. Työ on aloitettava itse ja opeteltava alusta asti. Kuten rastin pitäjillä, suhteet auttavat näkyvyyden saamisessa. Vaikka alalle pääsy kuulostaa haasteelliselta, ei haaveita kannata kuitenkaan hylätä. Sinnikkyys palkitaan ja kuten miehet itsekin sanoivat: ”Jos mekin ollaan tänne asti päästy nii miks ette te pääsis?” Tuottajaduo kuitenkin muistutti koulutuksenkin tärkeydestä. Musiikki on todella epävarma ala, jota on mahdoton ennustaa. Ikinä ei vi tietää mikä seuraava suuri trendi on, ja onko omalle musiikille kysyntää. Tämän vuoksi miehet pitivät tärkeänä pitää kokoajan rinnalla toinenkin suunnitelma oman uran suhteen.

 

Rasti sai hyvää palautetta. Miehet pitivät tilanteen sopivan rentona, ja opiskelijoiden kysymyksille jätettiin tilaa. Ja saatiinhan välissä kuulla hieman kaksikon tuotantoakin. Musiikki on ala josta harvalla on paljoa tietämystä, ja juuri tämän vuoksi rasti koettiin mielenkiintoisena. Jo se, että kaikille tuttujen radiohittien tekijät saatiin koululle kertomaan arjestaan, innosti opiskelijoita. Näin musiikin harrastajan näkökulmasta päivä antoi uutta motivaatiota ja inspiraatiota musiikin tekemiseen ja harrastamiseen! Sen kyllä näkee oppilaiden naamasta rastin päättyessä, onko kulunut tunti ollut kiinnostava, ja #Lelu114-päivänä näin taisi olla.

 

Juho Viitala 14D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

58 − = 52