Liekeissä´16

Lelun ykköset kävivät Tampere-talossa järjestetssäy Liekeissä –tapahtumassa. Tilaisuus oli suunnattu toisen asteen opiskelijoille ja tänä vuonna aiheena oli ”intohimosta ammatti”. Puhujia oli kutsuttu eri puolelta Suomea kertomaan muun muassa siitä, miten he olivat päätyneet tekemään harrastuksistaan ja intohimoistaan ammatin.

Ensimmäinen puhuja oli Vellu Saarela, yksi harvoista eurooppalaisista ammattilaistrikkaajista. Hänen puheensa oli omasta mielestäni inspiroiva ja viihdyttävä. Plussaa oli hänen videonsa ja paikan päällä esitetty temppu. Kysellessäni kävi ilmi, että moni muukin oli pitänyt hänen esityksestään. Bloggaaja Emmi Tissari ja Zaibatsu Interactive-pelistudion perustaja Jussi Perttola eivät saavuttaneet yhtä suurta suosiota.

Ennakkoon moni odotti eniten Madventures-ohjelman Rikun ja Tunnan esitystä, eivätkä he pettäneet! Itsekin pidin heistä eniten. Aihe oli kiinnostava ja videoklipit olivat mahtava lisä esitykseen. Itse sain uusia näkökulmia yrittäjyyteen kuunnellessani heidän vinkkejään ja neuvojaan.

Puhujien lisäksi oli workshopeja, jotka olivat itselleni pieni pettymys. Olin odottanut, että niissä tehtäisiin jotain, mutta ainakin Twitter- ja Youtube-workshopeissa lähinnä vain istuttiin ja kuunneltiin.

Tapahtumasta jäi itselleni workshopeista huolimatta hyvä mieli ja puheet saivat minut ajattelemaan, miten pääsisin lähemmäs tavoitettani. Kuitenkaan se ei pienimuotoisen kyselyni perusteella ollut yleisin tunne, vaan moni piti tapahtumaa hieman tylsänä. Ihmiset ovat kuitenkin erilaisia ja on hyvä, jos saa edes osa kuuntelijoista jää miettimään.

Maria Haanpää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + 2 =