joulutori

Musiikki 2016-2017

Tänä lukuvuonna Lelussa on nautittu isolla porukalla tehdyistä musiikkiesityksistä, kun suuri osa MU1-kurssilaisista on ollut mukana esiintymässä; alkusyksystä 1. vuosikurssin vanhempainillassa, joulukuun alussa yo- ja itsenäisyysjuhlassa sekä joulukirkossa lukukauden päättyessä. Joulukirkkoon saimme jo mukaan uusia soittimia, jotka ovat osittain jo saapuneet uutta Kampusta varten. Käsikellot toivat kirkossa jouluisen tunnelman ja saivat kuulijat kurkkimaan, millaisista soittimista kaunis kellojen ääni tuli.kellot-2

Joulukuussa Lelu oli edustettuna myös Tampereen seudun lukioiden yhteisessä tapahtumassa Keskustorin joulutorilla. Yli sadan lukiolaisen sekakuorosta lähti mahtava ääni joulukuisessa illassa. Kuorolaulu on elämys niin kuulijalle, kuin laulajillekin. Lelua edustanut Tiina Kurkioja kertoo: ”Oli hieno kokemus edustaa Lempäälän lukiota Tampereella lukioiden kuorolaulutapahtumassa! Ihmiset olivat tosi positiivisia ja yleistunnelma oli kannustava. Tein uusia tuttavuuksia ja näin myös muita ystäviäni. Esitykset menivät hyvin, äänet soivat tosi kauniisti yhdessä ja tuli entistä jouluisempi fiilis. Esityksen jälkeen jäimme kaveriporukkani kanssa vielä lauleskelemaan parit joulubiisit siihen joulutorin nurkalle – kylmästä säästä huolimatta mieli pysyi lämpimänä. Toivottavasti perinne jatkuu ja ensi vuonna lauletaan jälleen Sibeliuksen kunniaksi.”metallofoni

Kevätlukukaudella saimme vieraaksi virolaisen barokkiduon. Raivo ja Imbi Tarum soittivat meille useilla vanhoilla puhaltimilla ja cembalolla hienoja kappaleita. Saimme myös näytteen barokin aikaisesta tanssista, sarabandesta.

Moniääninen Suomi -kurssilaisista (MU2) osa ilahdutti Ehtookodon asukkaita vierailemalla heidän luonaan huhtikuussa. Nuorten tyttöjen laulu pianon ja viulun säestyksellä ilahdutti kuulijoita kovasti.
Uudet soittimet ovat tuoneet paljon iloa ja monipuolisuutta musiikin tunneille. Innolla odotamme muuttoa uudelle kampukselle, jossa musiikki saa hienot ja monipuoliset tilat bänditiloineen ja studioineen luokkatilan sekä varaston lisäksi.

Vastaa