Home » harrastukset, Info, Mielipiteet, Videot

Harrastuksena dubbaaminen!

Written By: admin on tammikuu 11, 2018 No Comment

mikki

Mitä on dubbaaminen? -Ääninäyttelyä, jonkin muunkielisen materiaalin jälkiäänitystä.

Dubbausta kuulee Suomessa eniten lastenohjelmissa ja joskus peleissäkin. Suuria dubbaamisen ystäviä ovat Saksa ja Espanja, missä dubataan melkein kaikki kauhuelokuvista lähtien.

Suomitubessa on myös melko suuri fanidubbipuoli! Yksi tunnetuimmista dubbaajatubettajista on Jennysvoices

 

Vuosina 2011-2014 toimi harrastajaryhmä Dubbinaattorit ja nykyisiä dubbiryhmiä ovat mm. Mämmi Kunniaan ja HeiMeDubataan! Tubessa on myös monia muita yksittäisiä dubbikanavia esim. TheKamiKamikaze ja Cadetthur.

Itse liityin tubeen 2013, mutten silloin vielä ladannut mitään omaa. Dubbausta tottaki olin kuullut lapsesta asti, eikä se koskaan erityisen huonoa ollut. Dubbinaattoreita katsoin periaatteessa ryhmän alusta asti ja sen hauskat parodiat ja aikas tasokas ääninäyttely vakuutti. Yritinkin jossain vaiheessa hakea ryhmään, mutta onneksi mut käännytettiin. Olin nähkääs vasta 12v XD Sitten 2014 aloin äänittelemään omia dubbeja Bandicamilla ja Singstar -mikillä. Eka videoni sai muutaman hyvän kommentin, joten päätin jatkaa ja noh, vieläkin kanava on pystyssä. Tällä hetkellä mukavat 365 tilaajaa, löytyy tubesta nimellä Veikko Ginkame!

Dubbaamisessa pääsee käyttämään ääntään ja näin mm. artikulointi paranee. Sillä pystyy etsimään oman äänensä eri puolia ja dubatessa hahmonkin voi laittaa sanomaan ihan mitä vaan! Jos ääninäyttelemisen lisäksi, jos vielä haluaa kääntää lähdevideon suomeksi, kielitaito vahvistuu. Dubbaus periaatteessa on äänellään leikkimistä!

Seuraava vaihe on oikeastaan editointi! Tottakai riippuu siitä, haluaako tekijä siihen panostaa. Itse teen sen aina mahdollisimman hyvin ja editoidessa saa olla luova, nautin siitä tosi paljon. Työtunteja voi mennä useampikin, mutta se ei haittaa! Kaiken mulla ainakin korvaa se, kun voi olla tyytyväinen kokonaisuuteen.

Dubbauksen ohessa löysin toisen harrastukseni, cosplayn. Ensimmäinen con -tapahtumani oli siis Tracon vuonna 2013 syksyllä. Niihin aikoihin aloin myös tunnistamaan Dubbinaattori jäseniä coneissa ja tunnen että olin aikas rasittava varsinkin fanina, joten voin laittaa tähän julkisen anteeksipyynnön xD en mää tarkoittanut. Dubbinaattoreiden lopetettua, pyysin paria tyyppiä mukaan omiin dubbauksiin ja pikkuhiljaa itselläkin alkoi olemaan paremmat kamat videoitten tekoon.  Dubbauksen kautta oon saanut ystävikseni ihan mahtavia tyyppejä ja hetkiä, joita en ikinä vaihtaisi pois!

Dubbaan myös uudelle Dubbiryhmä -kanavalle! Tässä uusin video, missä olen Kevinin äänenä.

 

Fanidubbauksen ohessa tottakai haaveilen myös virallisesta ääninäyttelemisestä, mutta asiat tuppaa olemaan nykyään niin, että dubbaustyöt saadaan tuttujen kautta. Ja kun näin ei käy, niin leffoihin tyrkytetään tubetähtiä ääniksi, jotta heidän miljoonat faninsa sitten kävisivät sen katsomassa. Itse olen ollut BTI Studion äänitesteissä kolme kertaa, mutta roolia ei ole irronnut.

Mutta mä jatkan omaa juttuani tubessa sitten! Joululahjaksi tuli uusi mikki, joten laatukin parani mukavasti 🙂 Suosittelen edes vilkaisemaan tai vaikka kokeilemaan itse! Tää on hauskaa 😀

-Veikko (9H)

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates