Home » Uncategorized

Presidenttivaalit 2018

Written By: admin on tammikuu 25, 2018 No Comment

 

Suomen presidentinvaalit 2018 järjestetään 28. tammikuuta 2018. Mahdollinen toinen kierros järjestetään 11. Helmikuuta. Vaaleissa valitaan Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2018–2024.

Presidentinlinna_helsinki

Ehdokkaat:

Istuva presidentti Sauli Niinistö

Kampanjan tunnus: Rauha ratkaisee

Suomen tämänhetkinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vaaleissa ennakkosuosikki. Iltasanomien vuoden 2015 kyselyssä 65% vastaajista äänestäisi Sauli Niinistöä, jos hän olisi ehdolla. Viimeisimpien ennusteiden mukaan Sauli Niinistö saisi jo ensimmäisellä kierroksella 52,4% äänistä.

SDP:n Tuula Haatainen

Kampanjan tunnus: Sydäntä sanoa

Haatainen painottaa kestävää kehitystä, ympäristöasioita sekä globaalin eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämistä.

Vihreiden Pekka Haavisto

Kampanjan tunnus: Suomen seuraavat 100 vuotta

Haaviston tavoitteita on se, että Suomen tulee edistää kansainvälistä rauhaa ja vakautta tukemalla YK:ta, rauhanturvaamista, siviilikriisinhallintaa ja rauhanprosesseja sekä puuttumalla kriisien alkusyihin.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari

Presidentinlinna_helsinkiKampanjan tunnus: Suomi takaisin

Huhtasaaren mielestä EU pitäisi muuttaa selkeästi itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alueeksi. Huhtasaari kannattaa myös tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen

Kampanjan tunnus: Arvon presidentti

Kyllösen teemoja ovat rauha ja tavallisten ihmisten arki. Hän on arvostellut harmaata taloutta ja korostanut hyvinvointivaltion merkitystä.

RKP:n Nils Torvalds

Kampanjan tunnus: Torvalds näyttää suunnan

Torvalds on määritellyt kampanjansa osaksi pyrkimystä saada Suomelle vapaamielisempi kieli- ja kulttuuripolitiikka.

Keskustan Matti Vanhanen

Kampanjan tunnus: Suomen asia on meidän

Vanhanen kannattaa Suomen ja Ruotsin pitämistä sotilasliittojen ulkopuolella, jotta Venäjän ei tarvitsisi pitää Suomea uhkana itselleen.

Valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen

Kampanjan tunnus: Uusi suunta Suomelle

Väyrysen vaaliteemoja ovat muun muassa Suomen ilman kansanäänestystä tapahtuneen euroalueeseen liittymisen arvostelu, Suomen NATO-jäsenyyshankkeen arvostelu, Suomen puolueettomuuspolitiikan tukeminen – ja sen vastustaminen, että Suomi muuttuu osaksi Euroopan unionin liittovaltiota lähitulevaisuudessa.

Yle Areenan Kioski

Yle Areenan Kioski julkaisu nuorille suunnatut haastattelut jokaisesta presidenttiehdokkaasta. Haastattelujen perusteella äänestäisin itse presidentiksi joko Vasemmistoliiton Merja Kyllöstä ja SDP:n Tuula Haataista. Kaikki ehdokkaat vaikuttivat hyviltä, mutta pidin Kyllösen ja Haataisen vastauksista kysymyksiin eniten.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates