Home » Info, Uutiset

Hakkarin toivottaa hyvää naistenpäivää!

Written By: admin on maaliskuu 8, 2018 No Comment

heart-2402086_960_720

Tänään, 8.3 vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Suomessa se ei ole liputuspäivä, mutta virallinen pyhäpäivä se on esimerkiksi Venäjällä, Israelissa ja Kuubassa.

Suomessa kansainvälistä naistenpäivää alettiin viettämään vuonna 1914. Tuolloin sen tarkoitus oli naisten sivistäminen terveys- ja työnväenasioista.

Maaliskuun 8. vakiintui viralliseksi naistenpäiväksi, kun naiset onnistuivat yhden päivän lakolla vauhdittamaan Venäjällä tsaarin vallasta luopumista ja yleistä äänioikeutta vuonna 1917.

Tänä vuonna suomessa kiertää kampanja, #tekstarinaisille. Kampanjan tarkoitus on kerätä rahaa, jotta naiset eivät joutuisi kokemaan väkivaltaa tai seksuaalista häirintää, sekä saavuttaisivat tasa-arvon siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Lahjoituksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Vain viestillä UNW numeroon 16499 lahjoitat 10€.

Nettivekkari toivottaa kaikille naisille hyvää naistenpäivää!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates