Home » Uncategorized

Pääsiäinen

Written By: admin on maaliskuu 22, 2018 No Comment

Tuleva viikonloppu on niin sanotusti pidennetty viikonloppu, eli saamme nauttia viikonlopusta kaksi päivää pidempään. Pidennetty viikonloppu johtuu pääsiäisestä. Pääsiäistä juhlitaan perjantaista maanantaihin, eli päivinä 30.3-2.4.

Kristinuskon pääsiäinen on Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Pääsiäinen on kristinuskon vanhin ja tärkein juhla. Usein kirkoissa pääsiäistä edeltää hiljainen viikko. Jokaisella hiljaisenviikon viikonpäivällä on omat nimensä. Palmusunnuntai eli virposunnuntai, malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai, pääsiäislauantai/lankalauantai eli hiljainen lauantai ja sukkasunnuntai eli pääsiäissunnuntai.

Suomessa lapsilla on tapana lähteä palmusunnuntaina  virpomaan. Perinne on vanha ja peräisin venäjältä. Lapset käyvät toivottamassa terveyttä ja pitkää elämää naapurustolle ja saavat palkkioksi herkullisia pääsiäismunia, jotka kuvaavat ylösnousemusta. Nykyään virpominen on huomattavasti vähentynyt ja perinne on vaarassa kadota.

Pääsiäinen

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates