Home » Uncategorized

Prometeusleiri

Written By: admin on elokuu 29, 2013 No Comment
Protutalo

Leirikeskuksen päärakennus Kuva: Elisa Koskinen

Olin Prometeusleirillä Kiljavalla 4.-11.7. Leirille lähtiessä jännitti paljon. Mietin, olisivatko leiriläiset kivoja, olisiko leiri ihan tylsä. Voi kuinka väärässä ihminen voi olla. Leirin alku oli hidas ja vähän tylsä. Kukaan ei tuntenut toisiaan, keskusteluissa oli hiljaista. Mutta jo parin päivän jälkeen ihmiset rupesivat avautumaan. Keskusteluihin tuli eloa. Koko loppuleiri menikin sitten liian nopeasti yhdessä hujauksessa, liian aikaisin tuli viimeinen ilta, jolloin itkettiin ja halailtiin yli tunti. Voin valehtelematta sanoa että leiriviikko oli yksi elämäni parhaista, ellei jopa paras viikko.

Protujärvi

Pääsimme päiväuinnille! Kuva: Elisa Koskinen

Leirin aikana keskustelimme monista tärkeistä asioista, kuten seksuaalisesta tasa-arvosta, uskonnoista, seurustelusta ja tulevaisuudesta. Leirillä leikittiin myös paljon (joskus erittäin outoja) leikkejä. Yksi kivoimmista leikeistä oli koko leirin ajan jatkunut halimurhjaaja, jossa oma kohde piti murhata halaamalla häntä ilman että kukaan huomasi.

Leiri oli täynnä ihania, persoonallisia, mahtavia ihmisiä, joiden kanssa pidän päivittäin yhteyttä. Meistä muodostui mahtava, yhtenäinen porukka jota en vaihtaisi mihinkään. Leiri innosti minua niin paljon, että aion itsekin hakeutua apparikoulutukseen heti kun on mahdollista. Haluan vielä tässä jutussa kiittää koko ihanaa leiriporukkaa elämäni parhaasta leiristä!

Lisätietoja Protusta

Protukakku

Juhlakakku, jonka keskellä on Prometeus-tuki ry:n logo

Prometeusleiri, lyhennettynä Protu, on vaihtoehtoinen aikuistumisleiri nuorille, jotka rippileiriä eivät jostain syystä halua käydä.  Ensimmäinen protuleiri järjestettiin vuonna 1989 Filosofian ja Elämänkatsomustiedon opettajien FETO:n toimesta. Seuraavana vuonna perustettin Prometeus-leirin tuki ry leirejä ja muuta toimintaa järjestämään. Nykyään Prometeus-leirin tuki ry järjestää prometeus-leirejä, jatkoleirejä prometeus-leirin jo käyneille, seniori-ja aikuisleirejä, tapahtumia ja viikottaista nuorisotoimintaa. Prometeustoiminta toimii lähes kokonaan vapaaehtoistyöllä, toimistossa on töissä vain 2 palkattua työntekijää. Sen lisäksi kokeille maksetaan viikosta. Jokaisella leirillä on aikuista ohjaajaa ja viisi 16-19-vuotiasta apulaisohjaajaa.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates