Kristinoppileiri – jonne kukaan ei halua mennä, mutta kukaan ei halua tulla pois.
Leirin alussa leirin ohjaajat, jotka ovat itse käyneet riparin pari vuotta aikaisemmin, ottavat leiriläiset vastaan ja auttavat heitä tutustumaan toisiinsa. Ohjaajien lisäksi leirillä on henkilökuntana tavallisesti keittäjä, kanttori, pappi ja leirinjohtaja. Normaalileiripäivä alkaa kirkosta ja päättyy illalla kirkkoon. Välissä on oppitunteja aamupäivällä, paljon hyvää ruokaa, pelejä ja leikkejä sekä vapaa-aikaa, jolloin voi vaikkapa pulahtaa uimaan. Riippuen seurakunnasta, jumalanpalveluksissa käydään kaksi tai kolme kertaa päivässä. Aamulla luetaan aamurukoukset ja illalla suoritetaan iltarukoukset juuri ennen nukkumaanmenoa. Ruoka siunataan ja siitä myös kiitetään aina yhdessä.
Oppitunneilla tutustutaan sakramentteihin, liturgian kulkuun ja kirkollisiin tapoihin. Leirillä toimitetaan opetusliturgia, jossa pappi kertoo palveluksen eri osista. Laulutunneilla nuoret harjoittelevat resitatiivilukemista ja kirkkolauluja. Joissakin seurakunnissa on tapana tehdä retki leirin aikana esimerkiksi seurakunnan pääkirkkoon tai luostareihin, jos ne ovat lähellä.
Leiri päättyy juhlallisesti yhteiseen liturgiaan, jonka jälkeen nuoret yleensä kukitetaan ja heistä otetaan ryhmäkuva. Ortodoksisen kirkon jäsenet on voideltu yleensä kasteen yhteydessä, joten mitään konfirmaatiota liturgiaan ei liity. Ortodokseille kristinoppikoulu on siis täysin vapaaehtoinen eikä vaikuta myöhemmin mm. avioliittoon vihkimiseen.