Home » Uncategorized

Jouluruoat

Written By: admin on joulukuu 12, 2013 No Comment

Suomalaiseen jouluperinteeseen kuuluu olennaisesti ruoka. Erilaiset laatikot, kinkku, limppu, glögi ovat yleisiä suomalaisilla jouluaterioilla, mutta perheen juhlaperinteet tuovat myös muita ruokia mukaan.

Laatikkoruoista tunnetuin on luultavasti makaronilaatikko. Tämä ei kuitenkaan yleensä joulun aikaan syötyä, vaan sen puolesta syödään perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, maksalaatikkoa ja lanttulaatikkoa. Lanttulaatikko ei ole juurikaan lasten/nuorten suosiossa.

Kinkku on yleisimpiä jouluruokia, joka on monen suomalaisen suosiossa. Kinkku on yleisesti possua, joka on marinoituperinteisellä reseptillä.

Joululimppu on ruis- ja vehnäjauhosta tehty jouluaterialla (tai joulun aikana) yleisesti syöty leipä. Joululimpusta on monia eri reseptejä.

Glögi on perinteinen joulujuoma, joka nautitaan usein manteleiden ja kanelitangon maustamana. Jouluglögiä löytää melkeinpä joka kaupasta.

Ennen vanhaan pula-aikana jouluksi pyrittiin järjestämään mahdollisimman hyvää ruokaa, joka sitten loppiaisena loppuisi ja palattaisiin arkeen. Jouluateria jätettiin ennen pöydälle koko yöksi.

Jouluruoka tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, joillekin jouluruokaan kuuluu lohi, toisille makaronilaatikko, ja toisille silli, josta eivät juuri nuoret pidä.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates