Home » Uncategorized

Smite

Written By: admin on joulukuu 12, 2013 No Comment

Smite on MOBA-tyyppinen peli (esim. League of Legends ja DOTA 2 ovat MOBA-pelejä). Smitestä tekee kuitenkin omalaatuisen sen MOBA:lle erikoinen kamerakulma. Yleensä MOBA-peleissä on ylhäältäpäin kuvattu perspektiivi, jossa hiirellä kontrolloidaan hahmon liikettä. Smitessä kamerakulma on niin sanottu 3rd person, takaapäin kuvattu. Hahmon liikettä kontrolloidaan tällöin WASD-näppäimillä.

Smitessä pelihamotkin ovat aika erikoisia. Ne nimittäin ovat antiikin tarujen jumalia, esimerkiksi kreikkalaisten Zeus, viikinkien Thor, kiinalaisten Guan Yu ja egyptiläisten Ra. Hahmojen taidot riippuvat siitä, minkä asian jumala hän on. Zeus heittelee salamoita, tulen jumala Agni ampuu palavia meteoriitteja, ja jumalien viestinviejä Mercury pystyy liikkumaan paikasta toiseen erittäin nopeasti. Jumalia on tällä hetkellä 45, vähän verrattuna League of Legendsin ja Dota 2:n hahmoihin. Peliin kuitenkin lisätään uusia jumalia kuukausittain. Hahmojen pieni määrä myös helpottaa pelin oppimista.

Peli toimii muuten samalla tavalla kuin mikä tahansa MOBA. Pelissä on monia eri pelimuotoja, mutta sen pääidea on Conquestissa. Conquestissa on kaksi viiden pelaajan joukkuetta, joilla on tukikohta kentän eri päissä. Tukikohtaa vartioi Minotauri. Tukikohdasta lähtee 3 väylää vihollisen tukikohtaa kohti. Jokaisen väylän varrellella tukikohtaa vartioi 2 puollustustornia, jotka ampuvat kaikkia alueelleen tulevia vihollisia, ja feenikslintu, joka toimii tehokkaampana tornina. Vihollisen tukikohtaan päästäkseen pitää tuhota vähintään yhdeltä väylältä 2 tornia ja feeniksi. Tornit pysyvät tuhoutuneena koko pelin ajan, mutta feeniksi nousee kuolleista parin minuutin päästä. Pelin tarkoituksena on tappaa vastustajan Minotauri. Tukikohdasta lähtee tietyin aikavälein jokaiselle väylälle pieniä apureita, minioneja. Nämä minionit taistelevat toisen joukkueen minioneja vastaan, ja yrittävät hyökätä tornin kimppuun. Jokaiselle väylälle menee 1-2 pelaajaa puolustamaan torneja estämällä vihollisten minionien pääsyä tornilleen. Pelaajat saavat kultaa ja kokemuspisteitä tappaessaan minioneita tai muita jumalia. Kulla voi ostaa esineitä, jotka tekevät hahmon vahvemmaksi. Kokemuspisteillä saa leveleitä, jotka voimistavat hahmoa ja parantavat tämän kykyjä. Yksi pelaaja kiertää yleensä väylien välissä olevaa viidakkoa, tappaen siellä olevia puolueettomia minioneita. Hän myös auttaa väyliä, yrittäen väijyttää väylillä olevia vastustajia.

Smite on vasta Betaversiossa, julkaisupäiväksi kerrottiin juuri 25.3.2014. Betasta huolimatta peli toimii hyvin, eikä suurempia bugeja ole. Pelissä on aktiivinen, mutta pieni yhteisö, joka kasvaa kovaa vauhtia.

Itse pidän pelistä erittäin paljon. Pelitunteja on kertynyt jo varmaan toistasataa. Välillä jotkut kanssapelaajat ovat ärsyttäviä ja suoraan ilkeitä, mutta heistä selvittyään peli on hauskaa ajanvietettä. Välillä pidemmissä häviöputkissa peli on ärsyttävä. Sen takia kannattaa pelata muitakin pelejä tai lähteä vaikka ulos kävelylle. Pelissä on myös kilpailullisempi Liiga. Siellä voi kilpailla liigapisteistä muiden pelaajien kanssa, ja yrittää päästä parempaan liigaan.


Smite

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates