Home » Uncategorized

Elokuva-arvostelu: Kaappari

Written By: admin on joulukuu 13, 2013 No Comment

Elokuva 13.12.2013 kuva

Kaappari on 2013 vuoden elokuva, joka perustuu vuoden 1978 Oulun lentokonekaappaukseen, jossa liikemies Aarno Lamminparras kaappasi aseella uhaten Oulusta Helsinkiin menevän Finnairin Caravelle-lentokoneen matkustajineen ja miehistöneineen.

Juoni

Epäonnistunut oululainen Aarno Lamminparras, jonka maine on tahriintunut ja hän on erittäin katkera yhteiskunnalle. Lamminpartaan vaimo on kyllästynyt miehensä tunne-elämään ja toivottamaan lamaantumiseen. Aarnon pitäisi mennä Helsinkiin aloittamaan uusi elämä. Aarno on nauttinut alkoholia ennen koneeseen tuloa. Aarno pyytää päästä ohjaamoon vierailulle ja kapteenille se on ok, kun Aarno on ollut ohjaamossa riittävän pitkään niin häntä tulee lento-emäntä pyytämään paikalleen, mutta Aarno työntää lento-emännän ulos ohjaamosta ja kaappaa koneen käsiaseella uhaten.

Oma mielipiteeni elokuvasta

Elokuva oli mielestäni keskiverto, kun siinä oli pelkkää riitelyä suurimmaksi osiksi, mutta elokuva on kumminkin katseltava ja kyllä suosittelisin elokuvaa sellaisille, jotka ovat kiinnostuneet tositapahtumiin liittyviä elokuvia.

Elokuvassa on käytetään ruotsalaisen Le Caravella-klubin omistamaa Caravelle-lentokonetta.

Ennen elokuvaa vuonna 2010 on kirjoitettu kirja nimeltä Kaappari Lamminparras kirjoittanut Lauri Puintila

Elokuva on saanut 4/5 tähteä

Elokuvan pääosissa näyttelevät

Kari Hietalahti, Aake Kalliala, Jussi Vatanen, Hannu-Pekka Björkman, Merja Larivaara, Ville Myllyrinne, Armi Toivanen ynnä muita tuttuja suomalaisia näyttelijöitä

Elokuvan traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=YLSKh2RigfA

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates