Home » Uncategorized

Suomi aloitti turnauksen voitolla

Written By: admin on helmikuu 14, 2014 No Comment

Leijonalogo

Suomi kaatoi eilen sotshin olympialaisinten avausottelussa Itävallan 8-4. Suomen turnaus alkoi kauhealla tavalla sillä jo ensimmäisellä minuutilla Michael Grabner vei itävallan 1-0 johtoon. Noin 5 minuuttia myöhemmin Mikael Granlund tasoitti pelin 1-1:een. Syöttöpisteet Teemu Selänteelle ja Sami Vataselle. Peli näytti kääntyvän suomelle kunnes yhdeksän minuutin kohdalla Itävalta meni 2-1 johtoon Thomas Hundertpfundin maalilla. Suomi painosti heti maalin jälkeen kovaa päälle ja kaksi minuuttia myöhemmin painostus palkittiin. Jussi Jokinen antoi komean syötön vartioimattomaksi jääneelle Sami Lepistölle joka laukoi suomen tasoituksen. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla ensimmäistä miesten arvoturnausta pelaava Olli Määttä laukoi suomen 3-2 johtoon Olli Jokisen syötöstä. Noin 10 sekuntia edellisestä ja Jarkko Immonen laukoi 4-2 suomelle Jori Lehterän syötöstä.

Toisen erän alussa Jussi Jokinen vei Suomen 5-2 johtoon komealla yksilösuorituksella. Kymmenen minuuttia edellisestä ja Petri Kontiola lisäsi suomen johtoa jo 6-2:een. Loppuerä oli suomen hallintaa mutta lisämaaleja ei tullut.

Kolmannen erän alussa Itävalta näytti ettei ollut vielä luovuttanut, sillä Michael Grabner kavensi illan toisella maalillaan Suomen johdon 6-3:een. Erän puolivälissä Jarkko Immonen vei illan toisella maalillaan suomen 7-3 johtoon. Syöttäjinä Aleksander Barkov ja Sami Vatanen. Erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia kun Michael Grabner upotti kiekon Suomen maaliin. Viimeisellä minuutilla Mikael Granlund upotti Suomen kahdeksannen maalin Itävallan verkkoon. Syöttäjät Timonen ja Vatanen. Suomi pelasi kokonaisuudessa hyvän pelin, onnistumisia tuli joka kentälle joka kertoo joukkueen leveydestä. Vastapainoksi puolustus ja maalivahtipeli olisi voinut olla toki parempaa, sillä neljä maali omiin ei ole ikinä hyvä. Suomen maalilla Tuukka Rask ei ollut parhaimillaan mutta toivotaan että Rask syttyy kun tosipelit alkavat. Suomen nuoret pelaajat onnistuivat hyvin. Mikael Granlund oli omaa luokkaansa, tehot 2+1. Myös ensimmäistä miesten arvoturnausta pelaava Aleksander Barkov oli loistava vaikka tehot olivat 0+1. Olli Määttä pelasi myös alun hermoilun jälkeen hyvän pelin.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!