Home » Uncategorized

Nettihuijaukset

Written By: admin on maaliskuu 27, 2014 No Comment

Netissä on lähiaikoina tapahtunut paljon huijauksia , ne ovat kehittyneet tosi paljon siihen suuntaan, että niitä ei meinaa enään tunnistaa feikki sivuiksi tai haitallisiksi ohjelmiksi. Eniten esiintyneitä netti huijauksia ovat nämä: ”Lottovoitto huijaus” missä saat viestin sähköpostiin että olet voittanut paljon rahaa, mutta ennenkun saat rahat sinun pitää maksaa toimittamiskuluja. ”Ystävä hädässä huijaus” Ystäväsi sähköpostista on lähetetty viesti että hän on pitkällä matkalla ja jotain on tapahtunut ja sanoo tarvitsevansa rahaa. Sitten vielä huijaus missä tietokoneellesi on tullut haittaohjelma missä tietokoneesi on lukittu ja sinun pitää maksaa 100 euron sakko, Facebookin ”turvatarkastus” Huijauksessa joku kaverisi on lähettänyt Facebook seinällesi Youtube-videon linkin jonka teksti on useimmin tämä ”WTF (Käyttäjän nimi) why are you in this video?” Jos clickaat linkkiä joudut ”Turvatarkastukseen” missä sinun pitää kirjautua Facebookkiin uudelleen. Jos kirjaudut huijarit saavat sinun käyttäjänimesi ja salasanasi. Ole siis varovainen.

Uusin huomattu netti huijaus on ”viesti veroviranomaisilta” Jossa väitetään että olet saanut veronpalautuksia 767 euroa. Sähköpostiisi tulee myös linkki jos avaat sen joudut huijaus sivustolla missä kysytään esim luottokortin tyyppiä, turvakoodia, voimassaolopäivää ja luottokortin numeroa.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates