Home » Uncategorized

Ahdistaako Ukrainan tilanne?

Written By: admin on maaliskuu 27, 2014 No Comment

Ukrainan kriisi näkyy nykyään päivittäin televisiossa tai lehdissä, eikä kukaan suomalainen ole voinut välttyä kuulemasta erilaisia juttuja, jotka ovat joko huhuja tai totta. Totta on, että kansanäänestyksen perusteella Krim aiotaan liittää Venäjää. Krimillä ihmiset ovat jakaantuneet venäläismielisiin, ja niihin jotka haluavat yhä kuulua Ukrainaan. Venäläiset sotilaat ovat vallanneet Krimin, ja ukrainalainet alkavat vetäytyä paikalta.

Sasha Maksymenko

Sasha Maksymenko

Suomessa aletaan huolestua, vaikka päättäjät yrittävät vakuuttaa Suomen olevan turvassa. Suomen mediassa on korostettu myös armeijan tärkeyttä, eikä armeijan varoja tahdota enää leikata. Toiset haluavat liittyä Natoon ja toiset eivät halua hermostuttaa itänaapuria. USA ja Venäjä ottavat taas yhteen, ja välit ovat jälleen kireät. Eurooppa ja Yhdysvallat ovat asettaneet pakotteita Venäjälle, jotka näkyvät mm. varojen jäädytyksenä. Venäjän valuutan arvo on laskenut, mikä vaikuttaa myös venäläisten ostoksiin Suomessa. Venäjä suljettiin pois läntisistä teollisuusmaista.

Krimin tilanteesta uutisoidaan päivittäin jotakin, mutta miksi? Ovatko eurooppalaiset huolestuneita kriisin leviämisestä muihin maihin? Maailmassa samanlaisia konflikteja tapahtuu jatkuvasti Lähi-Idässä ja Afrikassa, mutta ne jäävät vähemmälle huomiolle. Koreoiden väliset uhittelut saavat myös paljon huomiota, mutta paniikkia siitä ei lietsota. On vaikea uskoa, että tällaista tapahtuisi nykyajan Euroopassa. Onko sodan syttyminen mahdollista? Venäjän seuraavat aikeet ovat vielä epäselviä. Meidän täytyy vain odottaa, miten tilanne jatkuu. Suomella tuskin on kuitenkaan hätää, varsinkaan, jos päätämme liittyä Natoon.  Kriisi vaikuttaa kuitenkin talouteemme jonkin verran, sillä venäläiset turistit ovat Suomelle tärkeä tulonlähde.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates