Home » Tapahtumat

Nuorten taloustietämys koetuksella

Written By: admin on huhtikuu 3, 2014 No Comment

Torstaina 3. huhtikuuta Hakkarissa, ja kaikissa osallistuvissa kouluissa järjestetään taloustietokilpailu. HYOL ja Nordea järjestävät sen jo 49. kertaa, ja oppilaat pääsevät taas kisaamaan tiedoistaan. Taloustietokilpailun tarkoitus on innostaa nuoria talousasioista sekä muista ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista. Kysymykset vaihtuvat joka vuosi, mutta ne liittyvät kuitenkin Suomen ja Euroopan talouteen ja ajankohtaisiin asioihin. Yksi kilpailun kysymyksistä kuului näin;

”Microsoft päätti ostaa syksyllä 2013 Nokian matkapuhelinliiketoiminnan. Millä perusteella uutinen on huono Suomen taloudelle? Millä tavalla uutista voidaan pitää hyvänä? Mainitse kaksi asiaa kummastakin näkökulmasta.”

Lisäksi tämän vuoden kilpailukysymykset liittyivät sijoittamiseen, tuotteen ostamiseen ja nuorten saamiin rahoihin.  Viime vuonna taloustietokilpailuun osallistui yhteensä 36 000 ysiluokkalaista.

Palkintona peruskoulutasolla on voittajalle 800e, toiselle 600e ja kolmannelle 400e. Hakkarin koulun paras saa Nordealta rahapalkinnon. Kakkonen ja kolmonen saavat tavarapalkintoja. Lisäksi kolmikolle on tarjolla kakkukahvit Nordeassa.

Taloustietokilpailu (1)Taloustietokilpailu (2)

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates