Home » Mielipiteet

Nettishoppailun hyvät ja huonot puolet

Written By: admin on huhtikuu 3, 2014 No Comment

72883564

Nettishoppailu on yleistymässä kovasti myös Suomessa. Monet shoppailevat kotimaisilla vaatesivustoilla kuten zalandolla, mutta toiset käyttävät halvempaa vaihtoehtoa nimeltä ebay, jossa on monia eri myyjiä, niin luotettavia kuin ei luotettaviakin. Nettikaupoissa on usein laajempi valikoima kuin itse kaupassa, sekä hinnasto saattaa vaihdella. Huonoja puolia voivat olla sovitusmahdollisuuden puuttuminen, sekä ettet välttämättä voi tietää millaista laatua tilaamasi tuote on.

Suomalaisten suosikkeja ovat mm. Verkkokauppa, Gigantti, H&M, Ikea, Ebay, Hobby Hall, NetAnttila, sekä Cdon.com.  Usein myös facebookista löytyy jokaisen paikkakunnan omat kirpparit.

Netin kautta ostamisessa on kuitenkin haittoja, sillä aina tuotetta ei voi palauttaa, ja ulkomaille palauttaminen maksaa. Joskus myös saatat päätyä sivustolle, joka on huijausta, jolloin menetät rahasi, etkä todennäköisesti saa niitä koskaan takaisin.

Kotimaalaisissa nettikaupoissa kuitenkin usein voit palauttaa tuotteen 30 päivän sisällä, riippuen kaupasta, voit myös saada palautuksen ilmaiseksi. (Esimerkiksi Zalandolla on ilmainen toimitus ja palautus).

Hyvät puolet

+ Laajat valikoimat

+ Tuotteet voivat olla edullisempia kuin kaupassa

+ Ei tarvitse jonottaa

Huonot puolet

– Tuotetta ei pääse näkemään

– Luottotiedot voivat mennä väärinkäyttöön

– Postikulut nostavat hintaa

– Toimitus voi viivästyä

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates