Home » Tapahtumat

Päivä eduskuntatalossa, Nuorten parlamentissa

Written By: admin on huhtikuu 7, 2014 No Comment

IMG_0543

Lähdimme perjantai-aamuna 14.3. n. klo 6.50 Lempäälän rautatieasemalta Helsinkiin. Eduskuntaan saavuimme vähän yhdeksän jälkeen. Meidät otettiin sisään ja ohjattiin naulakoille ja tämän jälkeen saimme nimikortit ja materiaalia päivää varten. Materiaalit saatuamme menimme aamiaiselle Eduskuntatalon kahvilaan. Söimme aamiaisella mm. pannukakkuja ja leivoksia.

Kun olimme saaneet vatsamme täyteen, lähdin muiden toimittajaoppilaiden kanssa poliitikko nonstoppiin, joka oli auditoriossa. Nonstopissa kysyttiin kysymyksiä neljältä kansanedustajalta ja kuunneltiin heidän vastauksiaan kysymyksiin.

Eero ja Samuli olivat tutustumassa sivistysvaliokunnassa ja sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Samaan aikaan opettajamme Pate oli kerhonohjaajien tilaisuudessa, jossa kerrottiin nuorten poliittisesta ja yhteiskunnallisesta aktivoinnista.

Seuraavaksi oli harjoitusten vuoro täysistuntosalissa. Eero ja Samuli istuivat alhaalla täysistuntosalissa ja minä istuin yleisölehtereillä. Harjoituksissa kerrottiin täysistunnosta ja siihen osallistuvien henkilöiden tehtävistä. Siellä harjoiteltiin myös eri painikkeiden käyttöä ja toimintaa kysymystilanteessa.

Kun harjoitukset olivat ohi, menimme Eduskuntatalon kahvilaan juomaan virvokkeita.

Sitten oli täysistunnon vuoro. Eero ja Samuli menivät istumaan samoille paikoille (Samuli istui muuten Pertti ”Veltto” Virtasen paikalla). Menin Paten kanssa istumaan yleisölehtereille. Kun ministerit ja puhemies olivat saapuneet, täysistunto alkoi. Täysistunnossa esitettiin kysymyksiä ministereille ja myös joistain kysymyksistä äänestettiin. Ja onneksi odotuksemme palkittiin, Samuli pääsi esittämään kysymyksen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbille. Samulin kysymys oli: Mitkä EU maat ovat Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeitä, ja miten suhteita niihin pitäisi kehittää? Stubb vastasi kysymykseen aika yleisellä tasolla, niin kuin poliitikot yleensäkin vastaavat J.

Täysistunnon päätyttyä siirryttiin Valtiosaliin, jossa saimme lounasta ja pääsimme myös samoihin kuviin joidenkin ministerien kanssa. Lounaalla oli mm. lihapullia, vartaita ja salaattia. Pääsin Samulin kanssa samaan kuvaan Paula Risikon, Ville Niinistön, Ben Zyskowiczin ja Jutta Urpilaisen kanssa.

Kuvien ottamisen jälkeen lähdimme kohti Helsingin rautatieasemaa. Lempäälään palasimme n. klo 17. Päivä eduskuntatalossa oli todella hieno kokemus.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates