Home » Tapahtumat, Uutiset

Ortodoksisia pääsiäisruokia ovat esimerkiksi pasha ja kulitsa

Written By: admin on huhtikuu 17, 2014 No Comment

Kulitsa on ortodoksinen pyöreäksi muotoiltu hiivataikinasta valmistettu vehnänen, joka on kotoisin Venäjältä ja kuuluu ortodoksisiin pääsiäisperinteisiin.

Kulitsan pintaan muodostellaan taikinasta kirjaimet ХВ – HV, sanoista Hristos voskrese, ’Kristus on ylösnoussut’. Kirjainten ympärille painellaan rusinoita, jotka ovat kärsimyksen vertauskuva. Vaihtoehtoisesti XB-kuvio voidaan tehdä myös sokerikuorrutukseen. Kulitsaa syödään pääsiäisenä pashan kanssa.

Pasha on rahkainen jälkiruoka, joka liitetään erityisesti ortodoksisen pääsiäisen viettoon. Se tarkoittaa venäjäksi pääsiäistä. Pashasta on useita eri muunnelmia, ja sitä tehdään sekä kuumennettuna että kuumentamattomana. Yön yli seissyt pasha koristellaan yleensä kynttilällä ja mantelilla. Pasha voidaan viedä kirkkoon siunattavaksi Ortodoksisen perinteen mukaan.

Kulitsa

Kulitsa

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates