Home » Uutiset

SAMMAKKO JOKA MUUTTAA MUOTOAAN?

Written By: admin on maaliskuu 27, 2015 No Comment

 

Tutkija Katherine Krynak, oli löytänyt 2006 sammakon joka pystyy muutamaan muotoaan. Katherine oli kävellyt Ecuadorin sademetsässä, kun hän huomasi pienen ja piikikkään sammakon. Heti huomattuaan sen, Katherine vei sen tutkimus laitokselleen viidakon reunalla.

Katherinen päästyään sinne sammakon kanssa, hän laski sen pöydälleen, ja alkoi tutkia että löysikö uuden lajin, kun hän meni hakemaan tarvikkeitaan toiselta pöydältä noin viideksi minuutiksi, niin sammakolta olivat piikit hävinneet sen ruumiista ja kun hän tuli takaisin sammakon luo, niin hän luuli että oli tuonut väärän sammakon. Myöhemmin hän kertoi National Geographic -lehdessä. Muita sammakko lohkoja ovat: sammakot, pyrstösammakot eli salamanterit ja matosammakot.

”Olin niin vihainen itselleni, koska luulin napanneeni väärän sammakon.”

Jonkun ajan päästä kun Katherine oli jo luovuttamassa, hän pisti sammakon alle sammalta, koska ajatteli päästävänsä sen takaisin luontoon ja lähti tekemään muita tutkimuksia, kun hän tuli noin 5 minuutin päästä takaisin, niin sammakko oli vaihtanut muotoaan takaisin piikikkääksi.

”Se oli shokki, ei selkärankaiset tee tuollaista”. Krynak sanoo.

Katherinella kesti jopa 9 vuotta tutkijakollegojensa kanssa selvittää että tämä sammakko todellakin oli uusi laji. Tämä sammakko laji on nykyään ainoa selkärankainen, joka pystyy muutamaan muotoaan. Toistaiseksi ei tiedetä, että miten sammakko pystyy kasvattamaan piikkinsä niin nopeasti, tai mitä ne piikit edes ovat. Mutta niiden uskotaan toimivan naamioitumis keinona. Tämä sammakko todetaan uudeksi sammakkolajiksi.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates