Home » Tapahtumat

Halloween, miksi?

Written By: admin on lokakuu 26, 2015 No Comment

Kuvahaun tulos haulle halloween

Halloween on pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä ( 31.10.) vietettävä juhlapäivä, jota juhlitaan pääasiassa Amerikassa. Suomeen Halloween tuli Helsingin sotainvalidien naisjaoston vuonna 1950 ensimmäistä kertaa järjestämän Halloween Partyn muodossa.
Halloween pohjautuu sadonkorjuun juhlaan samhainiin. Kelttien uskomusten mukaan henget saattoivat silloin houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen, siksi talojen lähistöllä poltettiin kokkoja, joiden uskottiin karkoittavan pahoja henkiä. Suomessa vastaava juhla oli Pyhäinpäivä. Uskottiin, että aattoyönä pyhät miehet, autuaat marttyyrivainajat, olivat joukolla liikkeellä. Vainajille tarjottiin juhlaruokaa ja heidän odotettiin kylpevän saunassa. Vanhasuomalainen Kekri sijoittuu samaan aikaan, mutta on maataloudellinen satovuoden taitekohtaan sijoittuva työnjuhla.

Kuvahaun tulos haulle halloween
Holloweenia vietetään pukeutumalla mm. aaveiksi, vanpyyreiksi tai noidiksi. Amerikassa on myös tapana kierrellä ovelta ovelle herkkujen toivossa sanoen Trick or treat! eli ”Karkki vai kepponen”. Yleiseksi tavaksi on tullut myös tehdä kurpitsa lyhtyjä, jotka ovat nousseetkin yhdiksi halloweenin synboleiksi lepakoiden ja noitien ohella.

Kuvahaun tulos haulle halloween

 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates