Home » Mielipiteet, Oppilaiden haastattelut

Kokemuksia viime viikon tetistä

Written By: admin on helmikuu 15, 2016 No Comment

Kun yhdeksännenluokan päästää viikoksi irti koulun arjesta ja tutustumaan työelämään, on tuloksena monta mielenkiintoista tarinaa. Sähköisen median ryhmä päätti jakaa nämä omalaatuiset kokemuksensa teidänkin kanssanne. Ysien Tet-viiko oli 8.-12.2 ja sen aikana oppilaat olivat töissä monilla eri aloilla, suosituimpia ja perinteisempiä olivat kaupat, koulut ja päiväkodit, mutta mukaan mahtui myös ravintoloita ja kotipalveluita.

Villihanhi

Olin TET-työharjoittelussa ravintola villihanhessa. Siellä oli kivaa. Työntekijät olivat mukavia, oli rentoa ja hauskaa työtä.

Ensimmäisenä päivänä menin töihin kymmeneen, joka oli mukavaa sillä jouduin kuitenkin sinne kävelemään noin 20min. Seuraavana päivänä meninkin 11:00 töihin joka yllätti minua sillä pääsin joka päivä kolmelta kotiin.

Työ oli mukavaa ja ruoan sai tehdä itse. Parasta työssä oli kun joskus ei vain ollut mitään tehtävää, niin sai vain istua ja räplätä puhelinta jos halusi. Villihanhi oli kiva paikka ja suosittelen käymään siellä.

 

S-Market

Olin TET:ssä Lempäälän keskustan S-Marketissa, jossa hyllytin, hyllytin ja hyllytin. Siellä oli ihan kivaa, mutta työ olin turhan yksitoikkoista. Työ ei vaikuttanut mitenkään työvalintaani, koska työ ei ollut niin kivaa, että menisin sinne töihin ja en ollut menossa sinne muutenkaan. Työskentelin 9-15 paitsi perjantaina pääsin 14.30. Ruokatauoilla kävin kotona syömässä. Tämä TET-paikka saattaa hyödyttää jos/kun haen S-Markettiin kesätöihin.

 

S-Market

TET-paikkani oli S-market. Suoraan sanottuna, en ikinä halua kauppa-alalle. S-market vaikutti semmoiselta paikalta, jossa ihmiset pakotetaan töihin, jotta saavat laskunsa maksettua. Paras asia TET-paikassa olivat ruoka, ja kahvitauot, jotka olivat yhteensä 1h, ruokatauko 30min ja kahvitauot 15min.

S-marketista osa työntekijöistä oli ihan mukavia, mutta jotkut tuntuivat siltä, etteivät haluaisi olla Teinien kanssa missään tekemisissä.

Tekemistä S-marketissa oli ”huimasti”, aloitimme päivän siellä yleensä kahdeksalta, jolloin aloimme purkamaan ja hyllyttämään tuotteita.

Eli kaiken kaikkiaan, S-marketti oli työpaikka, jota en suosittele kenellekkään, ellei halua ihan varmasti tietää, minkälaista on varastotyöntekijän työ.

 

S-Market

TET-paikkani oli siis S-market. Ei mua kiinnostanut kauppa-ala ollenkaan, mutta menin sinne koska en keksinyt muutakaan ja siellä oli muutama kaveri jonka takia menin s-markettiin tettiin. Parasta TET-paikassa oli se, että siellä oli 1h verran taukoja ruoka 30min ja kahvitauko 15minx2. Mutta eihän me siellä syöty vaan käveltiin tien toiselle puolelle ja ostettiin Lidlistä koska siellä oli halvempaa.

S-marketin työntekijöistä osa oli ihan mukavia mutta joitain ei kiinnostanut olla tekemisessä tettiläisten kanssa.

Mutta tekemistä s-marketissa riitti aloitimme työt 8 jolloin aloimme purkamaan lasteja.

En voisi suositella s-markettia kenellekkään täysijärkiselle.

 

Haahuilua Lempoisten koulussa

Olin TETissä Lempoisten koulussa eli ala-asteella. Odotukseni paikasta olivat suhteellisen korkealla, sillä kyseessä oli vanha kouluni, joka oli kolmen vuoden aikana kokenut valtavan muutoksen remontin myötä. Se toki tarkoitti itselleni lievää haahuilua, jos en saanut neuvoja missä piti olla ja milloin. Pääsin onneksi vakituiseksi apuopettajaksi neljännen luokan oppilaille, joilla oli aivan mahtava miesopettaja. Hän ei ollut ollut Lempoisissa töissä, kuin vasta puoli vuotta, mutta oli mielestäni saanut oppilaisiin jo todella hyvän tuntuman. Huomasin heti, että pikkuiset pitivät hänestä paljon. Viikko sujui oikein kivasti, mutta mielestäni olisin, jälkikäteen ajateltuna, saanut olla yhtä oma-aloitteinen, kuin aikaisemmissakin TET-paikoissa. Muuten olin suhteellisen tyytyväinen työhöni. Hetkittäin tunneilla oli tekemisen puutetta, sillä alkuviikosta olin tarkistanut 19 kasvikansiota ja kirjoittanut laulujen sanoja PowerPointtiin. Käytin aikaa kuitenkin luokassa kiertelyyn ja avustin tarpeen tullen. Parasta viikon aikana olivat liikuntatunnit. Niitä oli mukava seurata ja osallistua, jos tunnin aihe mahdollisti sen. Ala-asteen liikuntatunnit ovat todella rentoja verrattuna yläasteen. Tunneilla pelattiin paljon ja vaikka oltaisiinkin opeteltu jotain uutta, niin sitä ei tarvinnut heti osata. Ikävintä oli varmaan se, että itseäni ei aina infottu minne pitää mennä ja milloin. Sen takia olinkin pari kertaa myöhässä tunnilta. Muuten viikko oli mielestäni todella mukava, mutta osaan jo sanoa, että en opettajan ammattiin halua.

 

Liikuntakeskus Parkki

Liikuntakeskuksessa leikittiin lasten kanssa ja siivottiin. Kauheasti ei muuta tekemistä ollut, mutta näillä 6 tuntinen päivä piti täyttää. Loppupeleissä siivoaminen ei tuntunut edes niin pahalta, kuin aluksi luulin. Liikuntakeskuksessa ruoka oli mielestäni todella hyvää ja syömisen kanssa ei tarvinnut turhaan kiirehtiä. Lastenkin kanssa leikkiminen oli rentoa ja aika meni aika mukavasti sählyn ja muiden leikkien merkeissä. Liikuntakeskus olisi mielestäni todella hyvä kesätyöpaikka, vaikka en itse aio kesätöihin todennäköisesti mennä.

 

 

Päiväkoti Leikkiniitty

Olin leikkiniityn päiväkodissa tetissä se sijaitsee Moisionaukeella. Se oli yllättävästi todella mukava kokemus. Leikin siellä lasten kanssa ja autoin heitä, mutta muuta tekemistä ei oikein ollut. Kesätyöpaikkaa siellä ei ole. Suosittelen.

 

Perhon kotipalvelu

Oma tettini erosi aikapaljon tavallisista teteistä, ensimmäkin autolla matkaa sinne kertyi lähes 300km, mikä tarkoitti sitä, että asuin tet-viikon ajan Perhossa. Työ oli mukavaa ja rentoa, sillä sain paljon itse vaikuttaa siihen mitä teen. Koska itse niin halusin, oli tettini 7 päivän pituinen ja kokopäiväinen eli 24 tuntinen! Onneksi työni oli pääsääntöisesti pientä siivoamista ja leipomista ja kodinhoidossa auttamista, pääsin minä pieniä koiranpentujakin hoitamaan. Tetin ansiosta sain tuntumaan kotipalveluihin ja siihen kuinka rankkaa työ on. Työ oli kivaa ja siihen kannattaakin tutustua, jos suinkin tilaisuus siihen tulee. En kuitenkaan halua alalle töihin, mutta kesätöitä siellä olisi kiva tehdä.

 

 

 

 

 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates