Home » Tapahtumat

Aneten kysymys nuorten parlamentissa.

Written By: admin on huhtikuu 18, 2016 No Comment

Anette pääsi perjantaina 15.4. kysymään oman kysymyksensä nuorten parlamentissa. Hyvään kysymykseen vastasi Perus Suomalaisten Timo Soini.

Anette ja Ella edustamassa täysistunnossa.

Kysymys: Arvoisa Puhemies,

Euroopan Unionin pakolaiskriisi on ajanut joitain jäsenmaita ottamaan rajatarkastuksia käyttöön. Jos kriisiä ei saada ratkaistua pian, saattaa schengenin sopimus raueta. Tämä merkitsisi paitsi suuria kustannuksien kasvuja myös tulojen menetystä. Arvoisa asianomainen ministeri, minkälaisen ulkopoliittisen kannan Suomi ottaa, mikäli schengenin sopimus raukeaa?

Vastaus: Schengen-järjestelmä on osa EU:n selkärankaa ja vapaa liikkuvuus osa yhteisiä arvojamme. Kuitenkin tällä hetkellä hallitsematon pakolaiskriisi sellasen tilanteen, etä tietyt maat ovat joutuneet suuren myllerryksen kouriin. Ja tässä tilanteessa, jossa tietyt maat esimerkiksi Kreikka, ei pysty noudattamaan niitä säänöksiä eli Dublinin sopimuksen mukaan se maa, jossa turvapaikka-anomus jätetään, niin käsittelee sen. Tää on johtanut siihen, että maiden läpi on ollu tuhansien, kymmenien tuhansien liikennettä ja se on hallitsematonta. Tästä johtuen rajatarkastuksia on väliaikaisesti otettu käyttöön, eikä sitä voi poissulkea myöskään tulevaisuudessa etteikö näin tapahtuisi.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates