Home » Arvostelut, Mielipiteet

ARVOSTELUSSA: Ratchet & Clank elokuva

Written By: admin on elokuu 31, 2016 No Comment

Huhtikuussa tuli PS4 –pelikonsolille kehuttu uusintaversio PS2:lta tutuksi tulleesta Ratchet & Clank -klassikkopelistä, sekä leffa elokuvateattereihin! Suomeen peli tuli ajallaan, mutta elokuvan tulo viivästyi, eikä se tullut  tullut täällä teattereihin ollenkaan, vaan elokuussa suoraan DVD:lle.

Tietysti olin innoissani, kun lapsuuden pelistäni tehtiin elokuva ja järjestin eilen (24.8) leffaillan auditoriossa. Ongelmia ilmeni mukavasti xDD Ensiksi emme saaneet koko auditoriota pimeäksi ja sitten kautin piti ihanaa surinaa + videotykki jaksoi ketkuilla toimivuutensa kanssa. Mutta lopulta päästiin aloittamaan katselu. Älä lue, ellet halua spoilereita!!!

Elokuvassa on samanlainen juoni, kuin pelissäkin ja se kestää puolitoista tuntia 🙂 Galaksejä tuhoutuu salaperäisesti ja planeettojan suojelijajulkkikset Galaksin Vartijat alkavat värvätä uutta jäsentä tiimiin. Lajinsa ainoa yksilö, Lombax Ratchet näkee tilaisuutensa, mutta saa täyslaidalliset haukut joukon kapteerni Qwarkilta. Samaan aikaan, viallinen sotabotti pakenee tehtaalta ja pian törmääkin Ratchetiin. Ratchet alkaa kutsua sotabottia Clankiksi. Clankin on varoitettava Galaksin Vartioita, sillä tehtaan sotabotit on määrätty tuhoamaan heidät ja näin saa eeppinen seikkailu alkunsa…

Elokuvan visuaalinen ilme on hieno ja juoni noudattaa PS4:lle julkaistun uusintaversion juonta. Elokuva on hieman erilainen muihin animaatioihin verrattuna. Tietenkin se perustuu videopeliin, mutta siinä on muutakin. Leffassa on esim. Star Wars –viittauksia ja se etenee melko nopeatempoisesti ja se kyllä alentaa leffan pisteitä. Senkin takia, että pelissä on täysin sama juoni, hahmot ja alueet, mutta pelissä juoni on rikkaampia. Ymmärrän tietysti, että koko pelin juoni on

pitänyt tiivistää puolentoista tunnin pökäleeksi, se voi olla haastavaa. Mutta asian olisi voinut korvata sillä, että elokuva olisi kestänyt kaksi tuntia.

Elokuvan dubbaus on taattua suomilaatua! 😀 Ääninäyttelijät tekee hyvää työtä, mutta toisinaan jotkut äänet ovat vähän jo kuluneet. Pääkaksikon ääniä taas ei ole kuultu pitkään aikaan. Minua jäi hieman harmittamaan, että elokuvassa Elaris –hahmon äänenä on paljon käytetty näyttelijä Raili Raitala, kun taas pelissä äänenä toimii vähemmän kuultu, mm. Salatuissa elämissä näytelly Kirsi Stålbeg. Muuten dubbaus on toimiva.

Ratchet & Clank –elokuva ei ole mikään mestariteos. Se etenee vähän turhan nopeasti, mutta animaatiojälki on omaan silmään hienoa ja äänetkin pelaa. Peliin verrattuna, juoni on pienempi. Pelaamalla PS4 –pelin läpi, saa paljon enemmän irti.

Arvosana: nettivekkari 3nettivekkari 2

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates