Home » Uncategorized

Koala esittely

Written By: admin on syyskuu 22, 2016 No Comment

koalaa.jpg

koalab.jpg

Koala eli pussikarhu on Australian itärannikolla elävä pussieläin. Yli 80% koalan luonnollisesta ympäristöstä on nykyään kadonnut ja sen seurauksena koala on sukunsa ainoa elossa oleva laji. Koala nukkuu 20-24 tuntia vuorokaudessa, mutta käyttää vain 15 minuuttia roikkumiseen.

Koala nukkuu suurimman osan elinajastaan, koska sen on säästettävä energiaa myrkyllisistä eukalyptuksen lehdistä koostuvan ravintonsa hajottamiseen, joita se syö vajaat puoli kiloa päivässä. Vettä koalat eivät juo, sillä ne saavat elintärkeän nesteen eukalyptuksen lehdistä.

Koala on hyvin harvinainen eläin. Australian Koala Foundationin mukaan niitä on luonnonvaraisina nykyään alle 100 000. Vain Australiassa elävän koalan kotimetsistä on vuosisatojen aikana kadonnut 65 prosenttia, mikä ajaa eläimet yhä useammin ihmisasutusten pariin. Vuosittain noin 4000 koalaa kuolee liikenteessä ja koirien tappamina.

Elintilan kutistuminen, ilmastonmuutos ja kasvava kaivostoiminta ovat koalan pahimpia uhkaajia. Viimeaikoina lämpötilan nousu on ahdistanut koaloja, jotka ovat todettu viihtyvän korkeintaan 37,7 plusasteessa. Koaloille elintärkeä nestepitoisuus eukalyptuksen lehdissä on myös alentunut melkein 80%.

Monet muutkin pussieläimet ovat uhanalaisia samoista syistä.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates