Home » Arvostelut, Elokuvat, Mielipiteet

ARVOSTELUSSA: Poika ja Peto (2015)

Written By: admin on lokakuu 6, 2016 No Comment

 

poika ja peto

Japanilainen animaatioelokuva saapui Suomeen ja päätin sen mennä katsomaan. Ensi-ilta oli 30.9 ja menin katsomaan sen Tampereen Plevnaan. Ekana pitää sanoa, että minun mielestäni ensi-iltaelokuva pitäisi esittää isossa salissa. Mutta toisaalta, pieni sali myytiin aika lailla täyteen.

Elokuva kertoo Ren -nimisestä pojasta, joka seuraa Kumatetsu -nimistä salaperäistä petoa rinnakkaistodellisuuteen, jota asuttavat ihmiseläimet. Tässä universumissa taistelulajit on suosittuja ja paikka tuntuukin elävän eräänlaista keskiaikaa. Ihmisten halutaan pysyvän paikasta kaukana, koska asukkaiden mukaan, jokaisen ihmisen sisällä on musta sydän. Kumatetsu ottaa vastahakoisen Renin oppipojakseen, joka saa uudeksi nimekseen Kyuta. Taistelumestariksi kouluttautuminen ei kuitenkaan Kumatetsun hoivissa ole helppoa, koska peto sattuu olemaan malttamaton raivopää.

Animaatio elokuvassa on upeaa katseltavaa. Varsinkin petojen asuttama maa on hienosti toteutettu. Muut arvostelijat ovat moittineet elokuvan pointtia ratkaista kaikki väkivallalla. Mutta eikös näin ollut aikalailla tuohon aikaan. Lisäksi ennen tätä, olen nähnyt ainoastaan Studio Ghiblin tekemiä elokuvia, jossa ei tallota edes kukkasta. Välillä Kyutan ja Kumatetsun jatkuvaa sanaharkkaa ja toilailua on mukava seurata. Kaksikolla ei ole alkuun katsoen hirveän lämpimät välit, mutta kummatkin silti välittää toisistaan. Elokuvassa ehkä taitaa olla opetus, että kaikki eivät ole sellaisia, kuin päälle näyttävät. Tarinakin on melko hyvä, vaikkakin sama kaava on nähty elokuvissa aika monta kertaa. Leffan pituus on 2 tuntia, joka on ehkä aavistuksen liian pitkä. Asioita tarinassa olisi voinut lyhentää.

Poika ja Peto on tiivistettynä oikein hyvä elokuva katsottavaksi. En juonesta spoilannut kaikkea, mutta se on muuttuva loppua kohden. Elokuvaa ei ole dubattu suomeksi, joten leffa pyörii teattereissa suomiteksteillä. Itse ihailen japanin kieltä, eli nautin elämyksestä ihan alkuperäiskielellä. Mainio teos 😀

Arvosana: ★★★

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates