Home » Uncategorized

Kanitapahtuma 2016

Written By: admin on lokakuu 13, 2016 No Comment

Suomen Kani- ja JyKani3rsijäliiton syysnäyttelyä vietettiin 1.10.2016 Hyvinkäällä, Wanhassa Villatehtaassa. Vuoden suurin kanitapahtuma oli menestys. Yleisöä kävi yli 300 kävijän verran. MenKani kivao oli rentoa ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Suomen komein eurooppalainen kani on nyt Vihervaaran Ökärsämö.

 

Kaninäyttelyt

Paikalla oli lähes 200 kania ja vielä enemmän ihmisiä. Kaneja osallistui niin muotoluokkaan, kuin lemmikeille tarkoitettuun pet-luokkaankin. Tuomareita oli tullut ulkomailta, kuten Norjasta ja Tanskasta. Tuomarit hoitivat hommansa ammattimaisesti ja ripeästi. Hienoimmat kanit saivat arvostetun ROP merkin, joka tarkoittaa kanin olevan rotunsa paras.

 

Estekilpailut

Monia kaneja osallistui estekilpailuun, niin risteytyksiä, kuin puhtaitakin. Kaneja oli eri tasoisia, niin myös luokkiakin helposta suorasta vaikeaan mutkaan. Estekilpailun jälkeen oli kanien korkeushyppy kilpailu. Ensin osa kaneista hyppi 20cm estettä, jota nostettiin aina 5cm lisää. Jotkut aloittivat kesken muiden hyppelyn, esim. 60cm kohdalla. Estettä sai koittaa kolme kertaa. Jos esteen rikkoi liian monesti, tai jos kani ei suostunut hyppäämään, poistettiin tämä kani kilpailusta. Suomen mestaruuden korkeushypyssä voitti Banarama’s Arnos Grove, jonka omistaa Henna Vihersaari. Omistaja ei ohjannut kania, vaan joku muu. Banarama’s Arnos Grove teki 25.7.2015 Suomen ennätyksen 95cm. Näissä kilpailuissa kani voitti 90cm hypättyään, mutta koitti uutta Suomen ennätystä 100cm. Kani ei kuitenkaan tehnyt kyseistä ennätystä.

 

Muuta toimintaa

Paikalla oli myös arvonta. Läheskään joka arvasta ei saanut palkintoa. Palkinnot olivat huonoja ja halpoja, eivätkä kaikki edes liittyneet kaneKani japaniihin. Lisäksi arvat olivat aika hintavia, verrattuna palkintoihin. Paikalla oli myös paijauspöytä, jossa pääsi silittelemään kania, sillä häkeissä oleviin kaneihin ei saanut koskeakani. Mahdollisuus oli ostaa esteitä kanilleen, ja ottamaan kanistaan kuvia.

 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates