Home » Uncategorized

Jos ajattelit ostaa joululahjoja netistä , niin lue ensin tämä !

Written By: admin on joulukuu 8, 2016 No Comment

Nettikaupoista tilaaminen on yleistynyt uuden teknologian ja internetin yleisen saatavauuden johdosta. Useimmiten ihmiset ostavat internetisä elektroniikkaa ja vaatteita. Kuten oikeassa elämässäkin kauppoja on useita ja valinta on erittäin vaikea, mutta netissä sinun pitää olla varovaisempi valinnassasi koska netissä on enemmän huijareita kuin reaalielämässä.

Mistä tunnistat huijarin? Minkälaisia huijareita on? Mistä huijarin sitten tunnistaa? Useimmiten huijarin tunnistat uskomattoman halvoista hinnoista, selvästi kömpelöstä nettisivusta ja huonoista arvosteluista. Miten voit välttää huijatuksi tulemista?

Teenäin: Selvitä internet keskustelupalstoilta kuten Suomi24,Vauva ja Anna. esim. onko nettikaupalla hyvä vai huono maine. Esim. ovatko asiakkaat saaneet tuotteensa, ovatko tuotteet olleet ehjiä, ovatko tuotteet lupauksien mukaisia ja olivatko tuotteet tulleet ajallaan. Jos myynti-ilmoituksessa ei ole kuvaa tai kuva on selvästi netistä poimittu, pyydä myyjää lähettämään itse ottamansa kuva tavarasta. Voit pyytää myyjää ottamaan samaan kuvaan saman päivän sanomalehden, jossa näkyy päivämäärä. Näin varmistut, että myyjällä todella on se tuote, mikä on myynnissä.

Tarkista yrityksen tiedot. Ne ovat sivun alaosassa, siellä on kaupan yhteystiedot ja mahdollisen liikkeen sijainti.

Mitä jos tuote ei olekaan luvattu tai se on viallinen. Myyjälle tulee tehdä kirjallinen peruutus ilmoitus 14 päivän sisällä ostoksen teosta ja tuote pitää palauttaa 14 päivän sisällä peruutusilmoituksen tekemisestä. Peruutusoikeus ei koske osaa tuotteista tai palveluista tämänlaisia ovat esimerkiksi hygienia tuotteet tai sinetöidyt tuotteet (jotka on avattu).

Jos tuote ei koskaan saavu ota välittömästi yhteyttä tavaran myyjään/toimittajaan voitte sopia toimitukselle lisäaikaa. Jos et saa yhteyttä tavaran toimittajaan/myyjään ota yhteyttä kuluttajavirastoon. Kuluttajavirasto antaa ilmaiseksi neuvoa kyseisissä tilanteissa.

Tiedon välittäminen epäilyttävistä tapauksista on tehokkain keino katkaista huijauskierre ja saada asia myös viranomaisten tietoon. Huijauksen kohteeksi joutumista ei kannata hävetä. Huijatuksi voi joutua kuka tahansa iästä tai koulutuksesta riippumatta. Kertomalla tarinasi voit ehkä auttaa toisia välttämään saman ongelman ja panemaan huijareiden toiminnalle pisteen.

kauppa

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates