Home » Uncategorized

uusivuosi

Written By: admin on joulukuu 15, 2016 No Comment

Uusivuosi on juhla, jolla juhlistetaan vuoden vaihtumista. Eri maissa vuoden vaihtumista vietetään eri tavalla ja eri aikaan. Suomessa uuttavuotta juhlitaan 31. Joulukuuta, joka on tänä vuonna lauantai.

Suomessa tunnetuimpia perinteitä ovat ilotulitukset ja uudenvuodenkenkien valaminen. Myös tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe kuuluu perinteisiin. Arvokkaaseen uudenvuodenviettoon kuuluu myös ooppera ja teatteri. Juhlaruokia esimerkiksi nakit ja perunasalaatti.

Venäjällä uusivuosi on ottanut kristillisen joulun aseman, sillä sen ajankohta on lähempänä läntisen kristikunnan maissa vietettävää joulua kuin venäläis-ortodoksinen joulu. Uudenvuodenyönä Pakkasukko ja Lumityttö tuovat lapsille lahjoja ja toteuttavat ihmisten toiveita.

Kiinassa vuosi vaihtuu silloin, kun on uusikuu toisen kerran talvipäivänseisauksen jälkeen. Länsimäisen kalenterin mukaan kiinalainen uusivuosi sattuu yleensä helmikuulle tai tammikuun lopulle.

Itävallassa pidetään Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonsertti, jota seuraan monissa maissa, myös Suomessa.

uusivuosi

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates