Home » Arvostelut, Elokuvat

Elokuva-arvostelu: Flipped

Written By: admin on tammikuu 19, 2017 No Comment

ähenkilöt: 

Julianna ”Juli” Baker //Madeline Carroll ja Morgan Lily (Julin nuorempi versio)

Bryce Loski //Callan McAuliffe ja Ryan Ketzner (Brycen nuorempi versio)

Arvostelu:

Flipped on Rob Reinerin ohjaama nuorille suunnattu visuaalisesti kaunis draama-elokuva. Rob Reiner on ohjannut myös elokuvat The bucket list, Stand by me sekä When Harry med Sally, mutta Flipped menee ohitse muiden. Elokuvassa käsitellaan useita kipeitä aiheita esim. kehitysvammaisuutta, ensirakkautta ja tärkeiden asioiden menettämistä, joka saa katsojan helposti miettimään omaa elämää.

Elokuva rakentuu 1960-luvulle, joka on viety niin pukeutumiseen, kuin puhetapaan ja asenteeseen eri asioissa.

Alussa näytetään, kun 1957 tokaluokkalaiset tapaavat ensimmäistä kertaa, kun Bryce Loski muuttaa Julianna ”Juli” Bakerin vastapäähän. Juli ihastuu Bryceen, mutta Bryce ajattelee Julia jonain outona stalkkerina. Juli taas uskoo, että Bryce pitää hänestä, mutta on vain ujo, jonka johdosta hän yrittää auttaa Brycea näyttämään tunteensa. Loppu elokuva sijoittuu vuoteen 1963, kun Juli ja Bryce ovat kahdeksannella luokalla.

Juoni saa useita käänteitä ja katsoja saa tietää hahmojen taustoista enemmän joilloin hahmoihin on helppo kiintyä ja samaistua, eivätkä käänteet hämmennä katsojaa, vaan itseasiassa ne antavat ymmärtämään hahmoja ja kirkastavat juonta. Elokuva on kuvattu minä-kerronnalla, joilloin päähenkilöt Juli ja Bryce kertovat oman näkökulmansa ja mielipiteensä, joka myös auttaa pysymään kärryillä ja tuo juoneen aivan uuden näkökulman.

Suosittelen katsomaan 🙂

5/5

Ps. Löytyy muute Netflixistä

 

 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates