Home » Arvostelut, Eläimet, Musiikki

ARVOSTELUSSA: Disneyn Vaiana (3D)

Written By: admin on helmikuu 23, 2017 No Comment

vaiana

Disneyn uusi elokuva rantautui suomeen 17.2! Tropiikin väreissä kylpevä Vaiana on uusi tuulahdus, jonka ulkonäkö ainakin herätti kiinnostus. Siispä menin tämän katsomaan jo ensi-illassa. Mutta minkälainen sitten Vaiana on?

Vaiana on tyttö, joka asuu kansansa kanssa paratiisisaarella, jonka tiukka johtaja-isä kieltää merille lähdön. Muun maailman uskotaan olevan tuhon oma, mutta Vaianan viisas mummo kertoo hänelle tarinoita, miten koko maailma voisi pelastua. Vaianan on lähdettävä aavalle merelle ja etsiä legendaarinen puolijumala Maui, jonka kanssa hän voisi onnistua tehtävässään. Matkasta tietysti ei voi selvitä ongelmitta.

JOS ET HALUA SPOILEREITA, LOPETA LUKEMINEN NYT!!!

Elokuvan visuaalinen ilme on kaunis merineen ja saarineen. Elokuvan tekijät pyrkivät kunnioittamaan saarialueiden perinteitä ja uskoja. Kun tieto elokuvan teosta kantautui myös saarialueille, se sai suuren viharyöpyn päälleen, mutta tekijät eivät luovuttaneet. Minusta ulkonäkö on todella onnistunut!

Elokuvan juoni on aika perinteistä Disney laatua. MUTTA! Tässä elokuvassa tyttö ei rakastu jätkään. Vaiana tuntuu olevan hurmioissaan enemmän seikkailusta ja merestä, jota on odottanut niin kauan. Vaianasta tulee mieleen pikkuisen Urhea -elokuvan Merida -prinsessa! Maui on aikas perinteinen sankarihahmo, vaikkakin tällä on järkyttävän iso ego. Mauin hahmo kylläkin ikään kuin aikuistuu elokuvan aikana. Parivaljakkona kaksikko on välillä jopa hupaisa. Turha lisäys on vaan aivoton kana, joka vain on mukana. Kanalla ei ole mitään tehtävää ja se on yksinkertaisesti tyhmä lisäys. Hahmo on varmaan mukana ainosastaan pehmolelumyynnin saamiseksi.

Kaksikko kohtaa matkallaan useita vaaroja, jotka ovat kyllä hieman tönkköjä. Mummon kertomassa tarinassa ei kerrottu ollenkaan tällaisista tapauksista. Mutta Maui tuntuu tietävän kokoajan mitä on edessä. Periaatteessa vihollisista ei kerrota tarpeeksi ja ne ovat vain este muiden joukossa. Hirviöiden valtakunta on aika hyvä idea, mutta sielläkin pahisetana jää turhan olemattomaksi. Hänellä on kultaa, mutta kuka hän oikeen on? Miten hän tuntee Mauin? Tätä ei selitetä ja yhtäkkiä ollaankin jo pompattu takaisin paatille! Loppukohtaus on todella eeppinen ja hyvin keksitty ja se on vielä sidoksissa tuohon Vaianan mummon tarinaan.

Ääninäyttely leffassa on toimivaa. Mauille äänensä antaa Veeti Kallio, joka oli jo Zootropolis -leffassa tiukan poliisipäälikön roolissa. Ehkä siksi oli aluksi kummallista kuulla ääni uudestaan. Hän selviää roolista tosi hienosti ja laulukin pelaa. Vaianalla antaa äänensä Yasmine Yamajako, joka on dubannut jo lukuisia rooleja. Hän on myös ollut fiittaamassa Cheekin Syypää sun hymyyn -biisissä. Vaianan äänenä hänellä on tietynlainen energia, joka ei ole alkuperäisellä. En osaa sitten sanoa onko se hyvä vai ei. Lauluäänessä ei taas ole mitään vikaan! Se on kaunis <3 Ainoa asia mistä annan lauluille miinusta on, että käännökset ovat tönkköjä.

Disneyn Vaiana on perinteinen satuleffa, tosin poikkeuksena se, että ei ole mitään romanssia. Visuaalinen ilme ja hahmot ovat hienosti luotuja, juoni on ihan ok ja ääninäyttely on ihan mukiin menevää. Pieniä tönkköyksiä löytyy käännöksestä ja itse elokuvastakin, mutta katsellessa se ei tule heti mieleen. 3D ei tuo leffaan paljoa lisämaustetta. IHAN KATSOTTAVA 😀

-Veikko | Arvosana:  ★★★

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates