Home » Uncategorized

Liigakausi päättyi Tapparan mestaruuteen

Written By: admin on toukokuu 4, 2017 No Comment

Kuopiossa pelatussa kuudennessa finaaliottelussa Tapparalla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus. Huolimatta KalPan hyvästä taistelusta kolmas Juhani Jasun tekemä maali varmisti kirvesrintojen mestaruuden, joka on Tapparan 17. mestaruus, kun kolme TBK:n mestaruutta lasketaan mukaan. Tappara voitti mestaruuden myös viime vuonna, joten tämä on toinen mestaruus putkeen.

Kuudennen finaalin ensimmäinen erä oli maaliton. Avauserä oli melko tasainen. Molemmilla joukkueilla oli monia hyviä maalipaikkoja. Avauserän loppuvaiheessa Juhani Jasu koukkasi Mikko Nuutista jäähyn arvoisesti. Tilanteesta jaettiin samalla Mikko Nuutiselle kaksi minuuttia sukeltamisesta.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Kun toista erää oli pelattu kymmenen minuuttia, Blake Parlett riisti kiekon alivoimalla ja onnistui ujuttamaan sen jalkojen välistä sisään. Tappara johti ottelua, mutta ei kovin pitkään. Noin viiden minuutin päästä pienen KalPan pyörittelyn jälkeen Joonas Lyytinen siirsi kiekon valelaukauksensa jälkeen Eetu Luostariselle, joka sai kiekon maaliin asti.

Kolmanteen erään mennään tasatilanteessa 1-1. Erä aloitetaan tasavajaalla, koska toisessa erässä tuli jo toinen tilanne, missä annettiin jäähy itse tilanteesta ja teatteriesityksestä. Tällä kertaa sukellusharjoituksiin otti osaa Tapparan Joona Luoto.

KalPa tuli rohkeasti kolmanteen erään, mutta maaleja se ei saanut enää tehtyä. Tappara onnistui tosin maalien teossakin. Noin puolessa välissä kolmatta erää Juhani Jasu sai kiekon haltuunsa ja kiekko meni sisään jälleen Kilpeläisen jalkojen välistä. Maalia edelsi kyseenalainen tilanne, joka näytti ainakin televisiokameraan korkealta mailalta. Toisesta kuvakulmasta se ei taas näytä korkealta mailalta.

Viimeisten minuuttien aikana KalPa yritti kaikin mahdollisin keinoin maalia onnistumatta siinä. KalPa tarvitsi aikalisän ajassa 58:32. KalPa otti maalivahdin pois kentältä. Tämän jälkeen Kristian Kuusela sai taistellen kiekon vielä Blake Parlettille, joka varmisti Tapparan mestaruuden maalein 3-1.

Neljän sekunnin päästä summeri soi ja Tapparan mestaruusjuhlat alkoivat.

Tappara järjesti viime lauantaina Tampereen keskustorilla juhlat mestaruuden kunniaksi. Ensi kauden ensimmäisessä kotiottelussa nostetaan jälleen mestaruusviiri kattoon.

Liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittiin Tapparan kapteeni Jukka Peltola. Hän oli hyvin tehokas finaalisarjassa KalPaa vastaan.

Tampereella järjestetään 5. toukokuuta Liigagaala, jossa palkitaan muun muassa paras valmentaja, tulokas ja maalivahti. Liigan All Stars -kentällinen julkistetaan myös samassa tapahtumassa.