Home » Uncategorized

Katalonia aikoo itsenäistyä Espanjasta

Written By: admin on lokakuu 4, 2017 No Comment

Itsehallintoalue Katalonia aikoo itsenäistyä Espanjasta. Katalonian itsehallintoalueen johtaja Carles Puigdemont kertoi, että Katalonia aikoo julistautua itsenäiseksi valtioksi.

Sunnuntaina 1.10. järjestetyssä kansanäänestyksessä 90 prosenttia äänestäjistä oli itsenäisyyden puolella. Vain 42 prosenttia äänioikeutetuista äänesti, joka johtuu Espanjan halusta estää kansanäänestys. Espanjan korkein oikeus totesi äänestyksen olevan perustuslain vastainen. Espanja määräsi poliisin estämään kansanäänestyksen. Poliisi on pahoinpidellyt äänestäjiä ja takavarikoinut vaaliuurnia. Viranomaiset ovat pidättäneet katalonialaisia poliitikkoja, jotka kannattavat itsenäistymistä.

Omasta mielestäni äänestäjien pahoinpitely on väärin ja katalonialaisten pitää saada äänestää asiasta oman tahtonsa mukaan. Katalonian sisälle jäisi monia nähtävyyksiä. Barcelonassa

FC Barcelona on ollut mukana kauan itsenäistymishaaveessa. Mitä tapahtuisi FC Barcelonalle Katalonian itsenäistymisessä? La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas sanoi, että La Ligassa eli Espanjan jalkapalloliigassa FC Barcelona ei pääsisi enää pelaamaan.

Jos itsenäistyminen tapahtuisi, monet jalkapallofanit eivät suurella todennäköisyydellä enää näkisi Real Madridin ja FC Barcelonan välistä El Clásicoa. Molemmat joukkueet ja heidän kannattajansa jäisivät kaipaamaan tätä ottelua.

FC Barcelona olisi liian tasokas pelaamaan Katalonian jalkapalloliigassa. Barcelona voisi pelata tulevaisuudessa esimerkiksi Italian tai Ranskan liigassa. Myös Englannin Valioliigassa pelaaminen voisi olla mahdollista, mutta melko epätodennäköistä.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates