Home » Uncategorized

Sarja-arvostelu: Atypical

Written By: admin on lokakuu 11, 2017 No Comment

Atitypical kertoo autistisesta pojasta nimeltään Sam. Sam on hyvä koulussa, nauttii opiskelusta, tutkimisesta ja on myös kiinnostunut pingviineistä ja muista arktisista olennoista. Samin perheeseen kuuluu sisko Casey, äiti ja isä. Samin äiti on Samille hyvin läheinen ja isä on jäänyt vuosien saatossa sivuun. Casey huolehtii Samista koulussa ja hoitaa esimerkiksi Samin lounasrahat oikeaan osoitteeseen. Juoni menee lyhyesti näin:  

Samin terapeutti Julia ehdottaa Samia hankkimaan tyttöystävän. Autistiselle Samille seurustelu on kuitenkin vaikeaa, sillä hänellä ei ole juurikaan kokemusta tytöistä. Samin paras kaveri Zahid yrittää auttaa Samia, miten saada tyttöjä, mutta Zahidin neuvot ahdistavat Samia ja tuottavat ongelmia enemmän kuin auttavat. Samin perheen sisällä nähdään useita ongelmia, mutta juoni pysyy selkeänä. 

Atypical on kaunis kertomus aikuistumisesta ja irti päästämisestä. Juoni on toteutettu hyvin ja se pysyy selkeänä, vaikka sarjassa tapahtuu paljon, sen pääpointti pysyy selkeänä. Sarja on hauska ja näyttelijät sopivat rooleihinsa hyvin. Erityisesti pidin siitä, että Sam puhuu katsojalle kuin terapeutilleen välissä, jolloin päähenkilön tunnemaailmaan pääsee paremmin sisälle.  

Sarja auttaa katsojaa ymmärtämään autistisia ihmisiä enemmän ja muuttaa katsojan maailmankuvaa. 

5/5

Atypical on katsottavissa Netflixissä. 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates