Home » Arvostelut, Elokuvat, Mielipiteet, Uutiset

ARVOSTELUSSA: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Written By: admin on marraskuu 29, 2017 No Comment

heinis_juliste

Tässä marraskuun lopulla tuli uusi lastenleffa, joka perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan suosittuun romaaniin. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset –elokuva on kuvattu kesällä ja yhtenä pääosassa nähdäänkin Lempääläläinen Emily Shipway! Mutta mitäs tämä leffa sitten on?

Kattilakosket lähtevät viettämään lomaa huvilalle, mutta sattumusten kautta perhe päätyy majoittumaan viereiseen mökkiin. Samaan aikaan paikalliset poliisit tulevat viettämään lomaa huvilalle. Mutta he eivät halua paljastua, joten kaksikko laatii valeasut ja niin heistä tulee Rubensin veljekset. Kattilakosken äiti, Hanna tekee johtopäätöksensä veljeksistä ja uskoo heidän olevan taiteilijoita. Kuitenkin samaan aikaan alueella pyörii vankikarkurit Tiirikka-Taina ja Sorkkarauta-Salonen aarteen perässä.

Elokuvan on tuottanut Yellow Film & TV –yhtiö ja sen valitettavasti huomaa elokuvasta. Näyttelijät koostuu nimittäin enimmäkseen Siskonpeti –sketsisarjan näyttelijöistä. Parhaan roolisuorituksen tekee leffan lapsitähdet Emily Shipway ja Ella Kangas. Muut hahmot jää jotenkin ontoiksi, esimerkiksi Alibullenin neidit. Eikös kirjoissa he olleet vielä höpsömpiä ja ehkä tukeviakin. + He näyttävät liian nuorilta. Poliisit Rillirousku (Aku Hirviniemi) ja Isonapa (Janne Kataja) ovat ihan hauskoja, mutta kyllä siihen ärsyyntyy että he eivät oikeastaan osaa tehdä mitään muuta kuin kompastella. Myös vankikarkureiden pitäisi olla isommassa roolissa, sillä heistä ei nähdä kuin muutama vilaus ja loppuratkaisu on oikeastaan heidän varassaan (tosin sekin menee tönköksi), mutta muuten kaksikko on melkeinpä tyhjänpanttina. + Tiirikka-Tainan roolissa nähtävä Kiti Kokkonen voi olla monille lapsille tuttu Onneli ja Anneli –leffoista, joten jotkut saattavat miettiä, että onko lempeä ja suuren taikapuutarhan omaava Tangelstiina kenties vaihtanut alaa ja samantien myös aivoja.

Eniten harmittaa se, että leffan pääosan esittäjille ei anneta tarpeeksi tilaa. Heinähatun ja Vilttitossun pitäisi olla elokuvan suurimpia tähtiä, mutta tuntuu että nokkelien tyttöjen roolit jäävät näiden pukuleikkiä harrastavien hölmöjen poliisien jalkoihin.

Vuoden 2002 Heinähattu ja Vilttitossu –elokuva on tämän 2017 tekeleen kanssa ihan toista maata. Kun vanhempi elokuva on kaunis, ajoittain ihan hauska ja koskettava teos, tuntuu tämä vain Siskonpeti –sarjan sketsiltä. Tässä ei ole paljoa viihdyttävää ja se aliarvioi pienempiä katsojia. Toivottavasti mahdolliseen jatko-osaan panostettaisiin enemmäin kuin tähän.

Toivon, että leffan lapsinäyttelijät olisivat saaneet tehdä debyyttinsä paremmin. Kumpikin esiintyy luontevasti ja heissä on ainesta tehdä lisää rooleja.

-Veikko | Arvosana: ★★

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates