Home » Uncategorized

Peliarvostelu: Minecraft

Written By: admin on marraskuu 29, 2017 No Comment

Minecraft on hiekkalaatikkomainen indie-videopeli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia kuutioiden avulla kolmiulotteisessa maailmassa. Pelin kehityksen aloitti ruotsalainen Markus ”Notch” Persson, ja kehitystä jatkaa Perssonin perustama yritys Mojang. Peli julkaistiin 16. toukokuuta 2009 ja se siirtyi beta-vaiheeseen 20. joulukuuta 2010. Täysversio julkaistiin 18. marraskuuta 2011. Minecraft on saanut vaikutteita Dwarf Fortressista, RollerCoaster Tycoonista, Wurm Onlinesta, Dungeon Keeperistä ja erityisesti Infiniminerista.

Jo pelkkä ajatus Minecraftin arvostelemisesta on haaste. Se on kasvanut kehittelynsä aikana pieneksi kulttuuriseksi ilmiöksi, josta se on kuitenkin arviota varten erotettava. Samaten täytyy erottaa julkaistu lopputulos kaikista lupauksista ja odotuksista, kaikista niistä monista mahdollisista Minecrafteista joista kehityksen aikana puhuttiin. On pakko palata perusasioihin.

Minecraft on käytännössä loputtomaan, pala palalta generoituvaan hiekkalaatikkomaailmaan pohjaava rakentelupeli kolmessa ulottuvuudessa, joka tarjoaa myös joitakin seikkailullisia elementtejä. Sen eri pelimuodot sisältävät tämän saman hiekkalaatikon enemmillä tai vähemmillä hirviöillä, riippuen siitä kuinka tauotta ja puhtaasti rakenteluun haluaa pystyä keskittymään. Rakentaminen on kuitenkin pelin sykkivä sydän.

Pelaaja aloittaa taskut tyhjänä joskus rannasta, joskus metsästä, joskus lumiselta tundralta. Ympäristö vaihtelee, mutta yksi asia on selvä, tai ainakin se selviää hyvin pian: suojaa on saatava. Yön laskeutuessa tulevat hirviöt, ja jos ei ole siihen mennessä saanut aikaiseksi ainakin valaistua maakellaria, tulee yöstä ahdistava kokemus mm. zombien ja hämähäkkien rymytessä ympäriinsä. Aamun valo vie näistä osan mennessään, mutta jäljelle jää muun muassa pelin ikoninen vihollinen, hauska herra Creeper, joka räjäyttää lian lisäksi pois myös sinut, sinun talosi, ja sen perustukset.

Itse ostin pelin helmikuussa vuonna 2011 silloin peli oli vielä todella alhaisessa vaiheessa pelin versio oli silloin Beta 1.3 pelistä puuttui silloin esimerkiksi jousen veto aika ja osa uudemmista malmeista ja muista maan osista.  Itse olen pelannut pvp pelimuotoja vuodesta 2013 ja olin aika hyväkin niissä. Pelasin niitä vuoteen 2015 asti jatkuvasti ystävieni kanssa, mutta vuonna 2016 pidin taukoa ja taitoni ruostuivat. Hetki sitten päätin palata ja kokeilla pelata uudestaan, mutta huomasin pelin muuttuneen. Kaikki serverit joissa ennen pelasin olivat täysin tyhjiä eikä kukaan enää ollut kiinnostunut pvp:stä. Muutamilla servereillä oli pelaajia, mutta siinä se oli ”onko mineman pvp kuollut” ehkä, mutta kuitenkin peli on mahtava ja toivon sen olen vielä monia vuosia.

mine

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates