Home » Uncategorized

Pääkirjoitus: Suomi juhlii 100-vuotista taivaltaan ensi viikolla

Written By: admin on marraskuu 29, 2017 No Comment

Suomi on kotimaa, josta kaikkien suomalaisten pitäisi olla ylpeä. Suomi on hyvä ja turvallinen maa elää.

Minua Suomesta muistuttaa monet eri asiat. Ensimmäisenä mieleen tulee ruoka. Karjalan paisti, ruisleipä, karjalanpiirakat, joulukinkku ja salmiakki. Myös erilaiset kansanlaulut ja tietysti Maamme – laulu ja Finlandia tuovat Suomen mieleen. Luonto on myös tärkeä osa Suomea, ja lumiset maisemat ja revontulet muistuttavatkin Suomesta.

Suomalaisuudesta tulee mieleen saunominen, makkaran grillaus sekä Seitsemän veljestä. Kirjallisuudesta Seitsemän veljeksen lisäksi myös Kalevala sekä Muumi – kirjat muistuttavat Suomesta.

Kun mietin Suomen historiaa ja itsenäisyyttä mieleen tulee talvisota sekä Tuntematon sotilas. Myös joka vuonna katsotut linnan juhlat tulevat itsenäisyydestä mieleen.

Paikkoja joita minulle tulee Suomesta mieleen ovat ainakin Suomenlinna, oma kotipaikkakuntani ja Rovaniemellä sijaitseva Joulupukin kylä. Tietysti myös pääkaupunki Helsinki tulee mieleen, kun miettii Suomea.

Myös pienet jokapäiväisetkin asiat tuovat Suomen mieleen.

Onnea satavuotiaalle Suomelle!

suomimaisema

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Nettivekkari, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates