Home » Esitystekniikat, Ohjelmistot, Pedagogiikka

Promethean-älytaulun käyttökokemuksia lukion kemian opetuksessa

Written By: Isto on tammikuu 29, 2013 No Comment

Älytaulu soveltuu kompaktin kokonsa puolesta erinomaisesti luokkatilaani, joka on tavallista lyhyempi. Älytaulun rinnalla on käytössä myös samankokoinen, perinteinen liitutaulu.

Älytaulussa olen käyttänyt lehtiö-toimintoa, joka mahdollistaa rajattoman kirjoitus- ja piirtopinnan sekä kirjoitusten muokkauksen ja muuttamisen. Tallennetusta valmiista materiaalista voi tuoda esiin lehtiösivuja, joita voi täydentää opetuksen edetessä.  (Kuva 1)

Kuva 1. Älytaulun lehtiöominaisuus käytössä

Älytaulukynän käyttö vaatii oman tekniikkansa, eikä jälki ole aina laadukasta. Kynä ei monesti pysy mukana kirjoitusvauhdissa, jolloin täytyy paikata kirjoitusta.

Lisäksi olen käyttänyt molekyylimallinnusohjelmaa älytaulualustalla. Ongelmana on ollut, että älytaulukynä ei pysty pyörittämään molekyyliä samalla tavalla kuin tietokoneen hiiri eli nopeasti ja joustavasti. Kuvassa 2 on kuvan 1 reaktion lähtöaineet mallinnusohjelmalla esitettynä. Pedagogisesti kätevää ja havainnollista on siirtyminen nopeasti lehtiötoiminnasta mallinnusohjelmaan älytaulukynän avulla.

Kuva 2. Kuvan 1 reaktion lähtöaineet mallinnusohjelmalla esitettynä

Kaiken kaikkiaan älytaulu tuo lisäarvoa opetukseen mahdollistamalla erilaisen dynaamisen lähestymistavan. Älytaulu, dataprojektori ja perinteinen liitutaulu on hyvä kokonaisuus omaan luokkaani.

Eero Jalonen

Lempäälän lukio

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Meidän koulu 3.0, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates