Home » Archive

Ohjelmistot

Written By: Isto on tammikuu 29, 2013 No Comment
Promethean-älytaulun käyttökokemuksia lukion kemian opetuksessa

Älytaulu soveltuu kompaktin kokonsa puolesta erinomaisesti luokkatilaani, joka on tavallista lyhyempi. Älytaulun rinnalla on käytössä myös samankokoinen, perinteinen liitutaulu.

Älytaulussa olen käyttänyt lehtiö-toimintoa, joka mahdollistaa rajattoman kirjoitus- ja piirtopinnan sekä kirjoitusten muokkauksen ja muuttamisen. Tallennetusta valmiista materiaalista voi tuoda esiin lehtiösivuja, joita voi täydentää opetuksen edetessä.  (Kuva 1)

Kuva 1. Älytaulun lehtiöominaisuus käytössä

Written By: mikaset on tammikuu 14, 2012 No Comment

Asennus

Asennus sujui kohtuullisen suoraviivaisesti. Ainoa suurempi ongelma oli se, että Moodle 2 ei tue enää muistio-aktiviteettia. Nämä piti muuntaa toisiksi aktiviiteeteiksi ajamalla scripti, jonka onneksi joku oli tehnyt. Lisäksi joihinkin ei-standardeihin käyttämiimme lisäosiin ei ollut vielä tehty uusia versioita Moodle 2:sta varten. Odottelemme edelleen esimerkiksi automaattisesti tarkistuvien matematiikan tehtävien tekemiseen tarkoitetun STACK-ohjelman uutta versiota. Käyttämämme […]

Written By: Isto on marraskuu 29, 2011 No Comment
Wild Chords soitonopetusohjelmaa pilotoidaan Hakkarin koulussa ja Lempäälän lukiossa.

Peli pyörii iPad-alustalla ja on lanseerattu ympäri maailman marraskuun alussa. WildChords on ensimmäinen oikealle kitaralle tehty opetuspeli ja se on voittanut vuonna 2011 mm. Euroopan parhaimman opetuspelin palkinnon. Lisäksi peli on kiinnostanut erittäin paljon sijoittajia ja onkin ollut kärjessä erilaisissa sijoittajakonferenseissa kautta maailman.

WildChords lähtee kitaran perusteista, opettaen pelaajalle niin oikeat kitaraotteet kuin soittotekniikankin. Peli […]

Written By: mikaset on heinäkuu 12, 2011 No Comment

Päivitimme Debian palvelimemme ohjelmistoversion Lenny:stä Squeeze:ksi. Lisäksi Moodle 1.9 päivitettiin tasolle 2.0. Syksyn aikana otamme käyttöön Moodle 2.1:n, jossa on valmiina sisään rakennettuna tuki mobiililaitteille (kuten iPhone, iPad, Android) ! :

http://docs.moodle.org/dev/Mobile_app

Tämä on merkittävä askel Moodlen käytössä mobiilioppimisen työkaluna!

Written By: mikaset on toukokuu 10, 2011 No Comment

Voit tutustua  käytettyihin GeoGebra-tiedostoihin ja niihin laadittuihin tehtäviin kirjautumalla vieraana kursseille

http://catoire.vps.kotisivut.com/moodle/course/view.php?id=121

ja

http://catoire.vps.kotisivut.com/moodle/course/view.php?id=147

Mukana on myös Stack-tehtäviä.

Written By: mikaset on toukokuu 10, 2011 No Comment

HIILIVETYJEN VISUALISOINTI (oppilasharjoitus Spartan-ohjelmalla 75 min):

Meidän koulu 3.0

Written By: mikaset on maaliskuu 30, 2011 No Comment

Lempäälässä testattiin Meidän koulu 2.0 hankkeessa mobiileja oppimisympäristöjä Opit-Binder ja MLE-Moodle. Raportit kokemuksista ovat valmistuneet. Raportit ovat laadittu ”in bad english”, joten niiden kieliasut vielä tarkistetaan, mikäli ne päätyvät mukaan väitöskirjatutkimukseen verrokeiksi SMS ja MMS viesteille perustuvalle MLE oppimisympäristölle http://vps.virtuaalikoulu.org/mle/ 

Toivottavasti raporteista on apuja niille, jotka suunnitelevat mobiilioppimisen kokeilemista tai jopa oman mobiilin oppimisympäristön rakentamista.

Raportit PDF-muodossa, […]

  Copyright ©2009 Meidän koulu 3.0, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates