Written By: Isto on tammikuu 31, 2013 No Comment

Taustaa:

Meidän koulu 3.0 hankkeen yksi tavoitteista oli tutkia ja verrata interaktiivisia esitysnäyttöjä tulevaisuuden hankintojen silmälläpitäen. Eri vaihtoehtojen kartoituksen jälkeen päädyimme runsauden pulassa vertailemaan älytauluista Prometheanin älytaulua sekä Epsonin interaktiivista tykkiä. Interaktiivinen tykki otettiin vertailukohteeksi, koska sen hinta oli n. kolmasosa Prometheanin älytaulun hinnasta. Hanne Hummelholm teki esitysnäytöistä AMK-lopputyö, joka löytyy myös tästä blogista. […]

Written By: Isto on tammikuu 29, 2013 No Comment
Promethean-älytaulun käyttökokemuksia lukion kemian opetuksessa

Älytaulu soveltuu kompaktin kokonsa puolesta erinomaisesti luokkatilaani, joka on tavallista lyhyempi. Älytaulun rinnalla on käytössä myös samankokoinen, perinteinen liitutaulu.

Älytaulussa olen käyttänyt lehtiö-toimintoa, joka mahdollistaa rajattoman kirjoitus- ja piirtopinnan sekä kirjoitusten muokkauksen ja muuttamisen. Tallennetusta valmiista materiaalista voi tuoda esiin lehtiösivuja, joita voi täydentää opetuksen edetessä.  (Kuva 1)

Kuva 1. Älytaulun lehtiöominaisuus käytössä

Written By: Isto on tammikuu 29, 2013 No Comment
Kokemuksia WildChords pelin käytöstä soitonopetuksesssa Hakkarin koulussa

Hakkarin yläkoululla käynnistettiin syksyllä 2011 projekti, jossa oppilaiden kitaransoiton opetuksessa käytettiin hyödyksi iPad-sovellusta WildChords. Pelin on tuottanut Ovelin Ltd.

Taustaa

Ovelin ltd

WildChords-soitonopetusohjelma on tamperelaislähtöinen. Pelin alkukehitys rahoitettiin erilaisten tietokonepelikilpailuiden, start up-palkintojen sekä Tekesin rahan avulla. Pelin beta-versiota esiteltiin ympäri maailman ja sijoittajat pääsivät kokeilemaan idean toimivuutta. WildChords voitti maailmanlaajuisesti lukuisia palkintoja ja valittiin esimerkiksi Euroopan […]

Written By: Isto on tammikuu 28, 2013 No Comment
Kokemuksia kahden näytön tekniikan käytöstä historian ja yhteiskuntaopin opetuksessa

Kaksi näyttöä opetuksessa

Pate Nikulainen

Hakkarin koulu, Lempäälä

Minulla on ollut vuoden verran käytössäni kaksi näyttöä luokassani. Käytän opetuksessani paljon powerpoint-ohjelmaa ja kaksi näyttöä tarjoaa minulle mahdollisuuden seurata opetuksen kulkiessa myös dioihin tekemiäni muistiinpanoja sekä esityksen etenemistä. Käytännössähän powerpointin täysimittainen käyttö kätevästi vaatii kahta näyttöä. Olen myös oppilasesityksissä painottanut oppilaille, että he tekevät muistiinpanonsa suoraan dioihin. Kaikki oppilaat […]

Written By: Isto on tammikuu 22, 2013 No Comment
Hakkarin koulun opettajille pidetään käyttöönottokoulutus mobiililaitteista

Hakkarin koululla pidetään halukkaille opettajille käyttöönottokoulutus mobiililaitteiden opetuskäytöstä. Koulutus käsittelee Ipadisalkun ja miniläppäreiden peruskäyttöä oppitunneilla. Koulutus pidetään 23.1.2013 Hakkarin koulun luokassa C 33.

Sisältö:

Langattoman verkon luominen Ipadisalkun lähettimellä sekä miniläppäreilden ”muropakettilla”
Ipadien peruskäyttö
Ohjelmistojen esittely
Appsien lataaminen IPadeihin
Mobiililaitteilla luotujen tiedostojen siirto Dropboxpalveluun/maceille
Luotujen tiedostojen vienti moodleen

Written By: Isto on tammikuu 22, 2013 No Comment
Kuljun koulun opettajille pidettiin käyttöönottokoulutus sähköisestä henkilökuntahuoneesta

Kuljun koulun henkilökunnalle pidettiin käyttöönottokoulutus hankkeessa rakennetun sähköisen henkilökuntakunta huoneen perustoiminnoista 17.1.2013.

Koulutuksessa käytiin läpi henkilökuntahuoneen perustoiminnot:

Uutisten kirjoittaminen ja lukeminen
Tiedostojen laataaminen keskipalkkiin ja ladattujen tiedostojen avaaminen
Uutisten lisääminen ja lukeminen
Kalenterin lukeminen ja uusien tapahtumien lisääminen kalenteriin
Keskusteluryhmien käyttö kouluntoiminnassa

Koulutus kesti yhden tunnin.

Written By: Isto on tammikuu 16, 2013 No Comment

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan lyhyttä raporttia Hakkarin koulun ja Lempäälän lukion Imacien ja Ipadien sekä kuvataiteen ohjelmistojen käyttöönottoa sekä tutustumaan niitä hyödyntävien kuvataiteen projektien tuotoksiin.

Hakkarin koulun  ja  Lempäälän lukion kuvataiden raportti.

Written By: Isto on tammikuu 11, 2013 No Comment

Kuljun koulu ottaa käyttöönsä sähköisen henkilökuntahuoneen moodlessa koko henkilöstölle. Henkilökuntahuoneen avulla pyritään parantamaan Kuljun koulun tiedotusta. Koulussa on kolme erillistä rakenneusta, joten tiedon välittäminen eri ryhmien välillä on haastavaa. Kuljun henkilökuntahuoneessa tietoa jakavat opettajien lisäksi myös siistijät ja eskarin lastentarhaopettajat sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat. Tarkempi esittely sähköisistä henkilökunta- ja opettajainhuoneista täydentyy loppuukuussa.

Written By: Isto on tammikuu 9, 2013 No Comment
Ipadit opiskelun välineinä metsässä

Taustaa
Hakkarin koulussa käytettiin Ipadejä koulun lähimetsässä lajistotuntemuksen syventämiseen peruskoulun 8. luokalla. Sienten biologiaa ja lajin tuntemusta opiskeltiin ensin luokassa sekä perinteisesti, että moodlessa olevan peruslajintuntemus materiaalin avulla. Tämän jälkeen lajintuntemusta syvennettiin sieniretkellä koulun lähimetsässä. Oppilaat loivat itselleen ennen maastotuntia omat Dropbox-tunnukset.
Toteutus:

Motivointi
Retken arvioinnissa käytettiin oikeintunnistettujen sienilajien määrää sekä eri sieniryhmien (käävät, homeet jne.) määrää.
1.    Sienten havainnointi […]

Written By: mikaset on tammikuu 2, 2013 No Comment

Meidän koulu 3.0 hankkeessa yhtenä osa-alueena oli automaattisesti tarkistuvat matematiikan tehtävät.

Ohessa PowerPoint-esitys, jossa kerrotaan erityisesti Moodle-yhteenopivasta Stack-alustasta, josta Lempäälässä on kokemuksia monen vuoden ajalta.

Pääset myös itse tutustumaan järjestelmään ja sillä tehtäviin tehtätyyppeihin, sillä esityksen loppupuolella on linkki  avoimeen ympäristöön johon voit tutustua.

Linkki esitykseen:

Stack2

  Copyright ©2009 Meidän koulu 3.0, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates