Home » Ei kategoriaa, Ohjelmistot, Tekniikka

Kokemuksia Moodle 2:n käyttöönotosta

Written By: mikaset on tammikuu 14, 2012 No Comment

Asennus

Asennus sujui kohtuullisen suoraviivaisesti. Ainoa suurempi ongelma oli se, että Moodle 2 ei tue enää muistio-aktiviteettia. Nämä piti muuntaa toisiksi aktiviiteeteiksi ajamalla scripti, jonka onneksi joku oli tehnyt. Lisäksi joihinkin ei-standardeihin käyttämiimme lisäosiin ei ollut vielä tehty uusia versioita Moodle 2:sta varten. Odottelemme edelleen esimerkiksi automaattisesti tarkistuvien matematiikan tehtävien tekemiseen tarkoitetun STACK-ohjelman uutta versiota. Käyttämämme varausjärjestelmä MRBS taas tukee Moodle 2:sta täysin.

Käyttö

Moodlemme muuttui tietyin osin sekakieliseksi. Esimerkiksi ”kansio” on ”folder”. Jos asentaa Moodle 2:n puhtaalta pöydältä eikä aja päivitystä 1.9:stä, niin kaikki termit ovat suomeksi. Olisi siis kannattanut ottaa 1.9 version kursseista varmuuskopiot ja asentaa ne uudelle Moodle 2 alustalle. Onneksi opettajamme ovat olleet joustavia ja sekakielisyyttä ei ole juurikaan protestoitu. Korjaamme asian ensi kesän suuremmassa päivitysprosessissa.

Moodle 2:ssa oli kesällä 2011 monia bugeja (esim. kurssikategorioiden rakenteeseen liittyviä), mutta ne ovat syksyn aikana korjaantuneet.

Uusin Moodle 2 versio on jo 2.2, joten bugien korjaus ja kehitystyö on edennyt hyvää vauhtia. Moodle 2:seen siirtuminen alkaa olla kaikille Moodle-käyttäjille kohta realismia.

Moodle 2:n tiedostojärjestelmä on rakennettu kokonaan uudestaan. Nyt tiedostojen siirtäminen on helppoa kurssilta toiselle. Lisäksi jokaisella käyttäjällä on tilaa omille henkilökohtaisille tiedostoille, jotka eivät ole kurssikohtaisia. Lisäksi tiedostojärjestelmässä on mukana integraatio GoogleDocsiin ja Picasaan!

Moodlen aineisto- ja aktiviteetti-työkalut eivät ole radikaalisti muuttuneet 1.9 versiosta, joten opettajat eivät ole tarvinneet lisäkoulutusta. Tenttityökalun käyttöliittymään on tullut mukavia parannuksia. Kurssin moduulien (aiheiden) järjestyksen muokkaaminen on tullut helpommaksi. Oppilaiden hallintatyökalu on muuttunut paljonkin, esimerkiksi kurssiavaimen asettaminen on aiempaa monimutkaisempi prosessi.

Moodle 2 pitää sisällään valmiin tuen mobiililaitteille (tällä hetkellä Iphone ja Android puhelimet).Tämä ei edellytä mitään lisäosien asentamista itse palvelimelle, puhelimeen/tablettiin pitää vain ladata sovellus esim. Android Marketista. Tästä kerromme myöhemmin tarkemmin.

Jos haluat testata Moodle 2.1 verisiota, on meillä erillinen testi-Moodle osoitteessa http://vps.virtuaalikoulu.org/moodle2/ , jonne saat tunnukset osoitteesta mika.setala@lempaala.fi

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Meidän koulu 3.0, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates